Hvad er forbindelsen mellem nattesvigt og hiv?

Nat sved og hiv symptomer har tendens til at forekomme oftere hos mennesker, der har viruset plus en sekundær infektion, såsom tuberkulose eller Pneumocystis jirovecii lungebetændelse (PCP). Andre hyppigt forbundne symptomer på HIV kan også skyldes en underliggende infektion eller sygdom. En person kan muligvis ikke opleve nattesved eller andre relaterede symptomer i flere år efter en indledende hiv-infektion, men de fleste mennesker med virussen oplever dem på et eller andet tidspunkt under deres infektion.

Erhvervet immundefekt syndrom (AIDS) er forårsaget af human immunodeficiency virus (HIV). Denne virus angriber immunsystemet, svækker det alvorligt og placerer den inficerede person i betydelig risiko for at udvikle en sekundær opportunistisk infektion. Sådanne infektioner kan ikke udgøre en alvorlig trussel mod ellers sunde individer, men disse infektioner kan blive livstruende for et individ med virusen.

Før en person begynder at udvikle symptomer på en sygdom, kan han ikke have nogen anelse om, at han er inficeret med virussen. Dette skyldes, at hiv kan ligge sovende i en persons krop i så mange som 10 år efter en oprindelig infektion. Som regel begynder en person at opleve nattesved og andre symptomer, har en anden infektion invaderet kroppen.

Mens alle sygdomme og virusinfektioner er farlige for en person med hiv, er tuberkulose blevet en af ​​de mest alvorlige. Symptomerne på denne bakterielle infektion inkluderer feber, hoste, træthed og utilsigtet vægttab. Personer med hoste forårsaget af denne sygdom ofte hoster meget mucus og til tider kan endda producere blod. Nattsvette er et klassisk symptom på denne sygdom, og der er en høj grad af tuberkuloseinfektioner hos personer med HIV.

Pneumocystis lungebetændelse er alvorlig bekymring for mennesker med HIV-infektion. Denne type lungebetændelse er faktisk ret almindelig, men det forårsager normalt ikke store komplikationer hos raske individer. Hos HIV-inficerede personer er PCP imidlertid en af ​​de mest livstruende infektioner, de kan komme overfor. Dens symptomer omfatter utilsigtet vægttab, tør hoste, vejrtrækningsvanskeligheder, natsvagter og hiv symptomer som diarré, tunge blemmer og hævede lymfekirtler.

Natsved og hiv symptomer opstår ikke nødvendigvis i de tidlige faser af infektionen. Nogle patienter kan leve i flere år uden nogen tegn forbundet med virus eller med nogen anden sekundær infektion. For de fleste mennesker, der for nylig er smittet af hiv, begynder influenzalignende symptomer at overflade kort tid efter at være smittet.