Hvad er forholdet mellem nervesystemet og kredsløbssystemet?

Nervesystemet og kredsløbssystemet er forbundet via organ- og kropsfunktionskontrol. Alle funktioner i kroppen reguleres af hjernen gennem nervesystemet. Uden meddelelser fra hjernen virker kredsløbssystemet ikke. Hjertefunktion og væskescirkulation udløses af nervesystemet.

Humane kredsløbssystemer er et netværk af skibe, kapillærer og andre passager, der er afgørende for kroppen. Kredsløbssystemet har to divisioner. Blod, ilt og andre vigtige materialer opretholdes af det kardiovaskulære system. Lymfevæske og andre ikke-blodholdige materialer opretholdes af lymfesystemet. Meddelelser sendt fra hjernen styrer begge aspekter af kredsløbssystemet.

Nervesystemet er kroppens system, der er sammensat af hjernen, rygmarven og alle nerverne i hele kroppen. Det er det system, der styrer alle funktioner, store eller små. Nerver relæ information til og fra hjernen til at betjene muskler og organer inden for hver af de andre systemer i kroppen.

En af måderne i nervesystemet og kredsløbssystemet arbejder sammen er for blodtryk og hjertefrekvensregulering. En specifik nerve, kaldet vagusnerven, styrer hjertets pumpe. Når hjertet pumper, cirkulerer det blod gennem blodpassagerne omkring kroppen til organerne. Receptorer, kaldet baroreceptorer, sender information om blodtryk til hjernen, så hjernen kan foretage justeringer af hvordan hjertet pumper. Gennem denne kontrol opretholdes blodtrykket på optimale niveauer.

Nervesystemet og kredsløbssystemet er også forbundet via lymfesystemet og dets funktioner. Et af hovedformålet med lymfesystemet er at arbejde med immunsystemet for at beskytte kroppen mod patogener og fremmede antigener, der forårsager sygdomme. Selv om organsystemet indbefatter milten, thymus og adenoid, findes cirkulationsbeholdere også i lymfesystemet. Disse fartøjer bærer lymfevæske, som er en klar væske, der transporterer interstitialvæske, proteiner og hvide blodlegemer, der kaldes lymfocytter til blodet. Det bærer også antigener og patogener til lymfeknuder for at blive ødelagt af immunsystemet.

Gennem hjernen og rygmarven er nervesystemet og kredsløbssystemet afhængige af hinanden for at sikre en persons homeostase. Nervesystemet kan have kontrol over vigtige legemsfunktioner, men kredsløbssystemet skal videresende oplysninger, så der foretages justeringer. Begge systemer skal fungere ordentligt og arbejde sammen for at sikre, at resten af ​​kroppen fungerer korrekt.