Vil et havremelbad virkelig hjælpe min hud?

Mange mennesker nyder et havregrynbad, fordi det er meget afslappende. Men vidste du, at havregryn kunne hjælpe med at lette hudirritation? Faktum er, at havregrynbad er et naturligt middel, der har været i brug blandt folkemedicinske læger i årevis. Her er nogle eksempler på, hvad badet kan gøre for din hud, samt hvordan man laver en.

Det er ikke usædvanligt for folk at ty til et havregrynbad efter at være blevet forbrændt. Når blandet i lunkent vand hjælper havregryn i badvandet med at udføre to ting. For det første hjælper havregryn med at berolige den irriterede hud, der effektivt trækker varme ud af de øverste epidermale lag. Fra dette perspektiv letter havregryn kroppens egen naturlige evne til at begynde at genoprette, selv om det giver en grad af lindring fra smerten.

En anden fordel er, at badet hjælper med at forhindre, at huden taber mere æteriske olier. Da solbrændinger tendens til at tørre ud huden, vil tabet af mere olie kun forværre problemet. Ved at hjælpe huden med at låse i de olier, som de fremstilles, sørger havregryn med, at huden har det nødvendige for at begynde at reparere skaden.

Havremelbadet er effektivt med hudforhold som eksem af samme årsager. Ved at berolige det øverste lag af huden og også hjælpe epidermierne med at bevare æteriske olier, er der mindre mulighed for, at huden bliver hård, tør og skællende. Havregryn kan også bidrage til at minimere kløen, der ledsager mange typer hudforhold.

Selvom du ikke har nogen form for løbende hudtilstand, kan du nyde en havremelbad i slutningen af ​​en lang dag, så du kan lette både sindet og kroppen. Ud over at hjælpe dig med at slappe af, vil havregryn hjælpe endnu sund hud for at bevare en ordentlig balance af æteriske olier. Dette vil hjælpe med at holde huden smidig og glat, samt opretholde en sund glød.

Forberedelse af havremelbad er meget simpelt. Det første skridt er at male rullede havre i et fint pulver. Dette kan opnås ved hjælp af en blender, kaffekværn eller fødevareprocessor. Når det lunkne vand begynder at fylde karret, skub pulveret i dine hænder og lad vandet fra vandhanen vaske det forsigtigt ind i badevandet. Hvis du gør det, hjælper du jævnt med at blande pulveret gennem badvandet. Du vil vide, at badet er klar, når vandet får et mælkeagtigt udseende.