Hvad er forholdet mellem homeostase og diabetes?

Homeostase og diabetes er relateret på grund af systemet med homeostatisk kontrol og balancer, der muliggør korrekt stigning og fald i glukoseniveauer i blodstrømmen og i kropsvæv. Fejlen i homeostase, der fører til diabetes sygdom som en konsekvens er klassificeret som en hormonforstyrrelse, fordi diabetes kan være resultatet af tre vigtigste hormonelle inkonsekvenser. De to første homeostatiske ubalancer, der kan føre til diabetes, er, når kroppen ikke producerer nok eller overproducerer hormoninsulin og undertiden glucagon. Den tredje uoverensstemmelse er, når en persons krop besidder ikke-funktionelle receptorer i målceller, der får kroppen til at blive ufølsom overfor de samme kemikalier. Forskning viser, at der i mange tilfælde af diagnosticeret ubalanceret homeostase og diabetes sygdom er en kombination af disse sygdomsmekanismer til stede.

Bukspyttkjertlen, et stort endokrine organ, indeholder særlige celletyper, kaldet endokrine celler, der klynker sammen i øerne Langerhans og udskiller insulin og glucagon, det første trin i blodglukose regulering. Efter et måltid, hvis det endokrine system arbejder i homeostatisk balance, stiger blodsukker og insulin beder cellerne om at optage glukosen. På dette tidspunkt kan blodsukker anvendes af mange kropsdele, som for eksempel leveren og skeletmusklerne, som for eksempel som en energirende kulhydrat. Da størstedelen af ​​glukosen anvendes og opbevares af kroppen, hæmmes insulinproduktionen. Efter denne hæmning forårsager en sund persons homøostatiske mekanisme glucagonniveauerne at stige, hvilket bevirker, at lagret glykogen omdannes til glucose for at opretholde blodniveauerne inden for det sunde område.

Insulinchok, som kan føre til diabetisk koma, er et direkte resultat af forholdet mellem homeostase og diabetes. Under insulinchok, som også kaldes alvorlig hypoglykæmi, producerer personen for meget insulin, og blodsukker kan ikke justeres. Når kroppens dysfunktionelle homeostase og diabetes sygdom er relateret til den mere almindelige årsag til den kun fysiske underproduktion af insulin, kan kroppen ikke skylle det overskydende blodsukker fra blodstrømmen. I dette tilfælde er der behov for en ekstern dosis insulin til homeostatisk balance. Denne form for diabetes fører ofte til, at kroppen bliver mere og mere uforsvarlig for naturlige mekanismer.

En anden komplikation forbundet med forholdet mellem homeostase og diabetes er ketoacidose. I dette tilfælde, når det ekstra sukker samler hurtigt i blodstrømmen og ikke kan bruges til cellulært brændstof på grund af mangel på følsomhed, er en overflod af kropsfedt nedbrudt til brændstof i kroppen. Fedtene bidrager til høje fedtsyre niveauer i blodet, hvilket øger personens hydrogen ion tæller og forårsager ketoacidose. Alvorlig metabolisk acidose kan forstyrre mange organsystemer og kan føre til koma og død også.