Hvad er genitofemoral nerve?

Den genitofemorale nerve er en nerve, der opstår fra lumbal plexus, en gruppe af nerver, der stammer fra det nedre område af rygsøjlen. Også kendt som genito-femoralske nerve, splittes denne nerve i to sektioner, som inderverer de øverste lår- og kønsregioner. Skader på denne nerve kan lejlighedsvis opstå som en komplikation af operation eller traume, og det kan også blive beskadiget af degenerative sygdomme, som angriber nervesystemet.

Denne nerve stammer fra den første og anden lændehvirvel, der passerer over psoas-hovedet, inden de splittes i to grene, som inderverer forskellige områder. En gren, lårbenet, leder til lårbenet trekant i det øverste lår. Den genitale gren inderverer kønsområdet, som man måske antager fra navnet.

Et problem, der kan opstå med genitofemoral nerve er indfangning. Genitofemoral nerveindfangning sker som en kirurgisk komplikation i de fleste tilfælde. Når patienten vågner op, oplever hun eller han tab af følelse forårsaget af klemning af nerven. Denne tilstand skal ofte behandles med kirurgi for at frigøre nerven fra indfangningen og genoprette følelsen for patienten. Nerven kan også blive beskadiget eller endda adskilt i kirurgi og som et resultat af traume, hvilket forårsager tab af følelse eller problemer som stikkende smerter eller prikkende lidelser forårsaget af nervefejl.

Genitofemoral neuropati opstår, når nerven er beskadiget, hvilket forårsager smerte og andre ubehagelige eller uventede fornemmelser i bækkenområdet. Dette kan forekomme efter traumer eller kirurgi, eller når nerven er beskadiget af tilstande som diabetes, som beskadiger nervesystemet. Skaden er muligvis ikke reversibel, og forskellige teknikker kan bruges til at håndtere uventede fornemmelser og smerter for at holde patienten mere komfortabel. En neurolog skal undersøge patienten for at bekræfte genitofemoral nerveinddragelse og for at bestemme omfanget af skaden.

En mulighed for smertebehandling i denne region er en genitofemoral nerveblok, hvor anæstetiske midler injiceres i nerven, så den ikke kan bære sensationer. Nerveblokke udføres sædvanligvis af anæstesiologer, da de har den nødvendige træning til at placere bedøvelsesmiddelet og for at bekræfte, at det er på det rigtige sted. Andre muligheder kan omfatte elektrisk stimulering og oral smerte medicin. Smertehåndteringsteknikker kan udvikles af en neurolog og patient sammen på grundlag af niveauet af smerte og hvilke metoder der synes at være mest effektive.