Hvad er behandlingen for bryst læsioner?

Brystlæsioner udvikles i vævene, der findes i brystområdet, og vil medføre klumpdannelse. Disse læsioner er forårsaget af skader på vævene inde i brystet, og hvis de ofte skyldes sygdom eller skade. En kvinde, der udfører en regelmæssig undersøgelse, vil kunne mærke disse læsioner eller klumper inden for brysterne. Disse læsioner kan også påvises under et årligt lægebesøg eller gennem en mammogramprocedure. Sommetider forårsager disse læsioner ikke nogen problemer for kvinden, men hver læsion skal grundigt kontrolleres og undersøges af en læge.

Det kan ikke understreges nok, hvor vigtigt det er for en kvinde at lave en aftale med lægen, når hun opdager eventuelle brystlidelser. Lægen vil være i stand til at anmode om visse tests som en MIR eller ultralyd, der vil kunne afgøre om et problem eksisterer. Når læsionen er bekræftet, vil der blive foretaget en biopsi for at placere den i en af ​​to kategorier, godartet, hvilket betyder, at læsionen ikke er kræft eller malign, hvilket betyder, at læsionen er kræft. Det anslås, at omkring en ud af hver fire læsioner er fundet at være ondartede. Tidlig påvisning af eventuelle problemer vil medføre større chance for succesfuld behandling.

Hvis bryst læsioner anses for at være godartede eller ikke-kræftige, vil lægen og patienten afgøre, om der skal tages yderligere skridt. Selvom en godartet læsion ikke er kræftformig, afhængigt af størrelse og form, kan den i høj grad øge patientens risiko for at udvikle kræft, hvis den bliver ubehandlet. Kirurgi kan være et nødvendigt skridt, især hvis patienten har en familiehistorie af kræft. Hvis det er muligt, vil en lumpectomy blive udført, hvilket er en let invasiv operation, der er gjort for at fjerne læsionen fra brystet. Hvis en lumpektomi ikke kan udføres eller mislykkes, vil en mastektomi være den næste mulige løsning. Under en mastektomi vil hele brystet, herunder de omgivende væv, fjernes.

I tilfælde af ondartede eller kræftbrystlæsioner skal der foretages en mere aggressiv behandling. Behandling for at dræbe kræftcellerne, som strålingsbehandling eller kemoterapi, skal gøres. I tillæg til disse behandlinger kan det også være nødvendigt med en lumpektomi eller mastektomi. I de senere år har der været stor succes med behandling af brystkræft. Nøglen til at opnå en højere succesrate er den tidlige påvisning af brystlidelser, der kan skyldes kræftfremkaldende tumorer.