Hvad er behandlingen for en spytkirtel infektion?

En spytkirtelinfektion kan være viral eller bakteriel. De fleste tilfælde kræver ikke behandling, og regelmæssig tandbørstning, ordentlige hygiejnevaner og hjemmehjælpemidler er generelt nok til at lette symptomerne og eliminere infektionen. Tilfælde af infektion i spytkirtlerne, for hvilken behandling er nødvendig, vil normalt medføre pus eller feber. Antibiotika er ofte en effektiv recept for bakterielle infektioner, mens de fleste virale infektioner helbreder sig selv. I nogle tilfælde kan en abscess dannes, som muligvis skal drænes, men alvorlige komplikationer er sjældne.

De fleste tilfælde af spytkirtelinfektioner heler alene. Korrekt tandhygiejne er ikke kun afgørende for at kontrollere infektionen, men også for at forhindre nye i det lange løb. Enkeltpersoner er bedst af at børste regelmæssigt, omkring to gange om dagen, og flosser regelmæssigt også. De, der ryger, anbefales generelt at afslutte, i det mindste indtil infektionen er faldet, da rygning kan stunt helingsprocessen.

Hjem retsmidler kan også bidrage til at lette symptomer og hurtigere recovery fra en infektion i spytkirtlerne. Skyler munden med en saltvandsløsning, ca. 1/2 teskefuld (2 ml) pr. 1 kop (225 ml) vand, som kan bidrage til at lindre smitten af ​​infektionen og holde området rent. Massering eller opvarmning af spytkirtlen, f.eks. Ved hjælp af en varm komprimering, kan også bidrage til at lette smerter og nedsætte hævelse. Personer, der er ramt af en spytkirtelinfektion, bør drikke masser af væsker for at forhindre dehydrering og holde deres immunsystem stærke og deres mund fugtige. Sugende slik, især sure, eller noget, som vil stimulere spytproduktion, hjælper med at holde spytkurve åbne og hjælper med at reducere hævelse.

Hvis infektionen ikke reagerer på hjemmebehandling eller er alvorlig nok til at stimulere pus eller feber, kan yderligere behandling være nødvendig. Generelt har disse infektioner tendens til at være bakterielle, og sådanne tilfælde kan behandles effektivt med antibiotika ordineret af en læge. Virale infektioner reagerer ikke på antibiotika, men i de fleste tilfælde vil ordentlig hvile suppleret med over-the-counter medicin for at lindre smerte og feber være nok til at kontrollere infektionen.

Visse typer af spytkirtelinfektioner kan føre til dannelse af en abscess, som under svære omstændigheder udgør en fare for at ødelægge den ydre auditiv kanal eller spredes gennem huden på kinden eller halsen. En abscess af spytkirtlen behandles bedst ved kirurgisk indsnit og dræning af en læge. Som med enhver anden abscess involverer operationen at skære området op for at dræne pus. Efter tømning af abscessen vil lægen generelt vaske området med en steriliseret saltopløsning og sy den lukkede. Helbredelsesprocessen er generelt meget hurtigere efter dette punkt.