Hvad er forbindelsen mellem post-næsedråber og ondt i halsen?

Post-næsedråber og ondt i halsen er almindeligvis symptomer på forkølelse, influenza og høfeber. Når bihulerne overskrides, dræner overskydende slim ned i halsen, og nogle klæber ofte på ryggen af ​​halsen. Dette er efter næsedråber, og det forårsager ofte en øm, irriteret hals.

Under normale forhold skaber bihulerne slim for at kontrollere fugt i luften og for at hjælpe med at fange partikler, der indåndes. Betingelser som sygdom, støv eller allergener i luften, krydrede fødevarer og endda lyse lys kan forårsage en forøgelse af slimudskillelsen . I tilfælde af infektion kan tykkelsen blive tykkere og blive uigennemsigtig.

Overdreven slim løber ud af bihulerne, enten ud af næsebor eller ned i halsen – en proces kaldet post-næsedråber. Ofte, især når slimhinden er tyk, klæber den til halsen og kan forårsage en ubehagelig, klæbrig følelse og dårlig smag samt en ridset eller ømt irritation. Det kan også føre til infektion i det øvre luftveje, hvis slimmet kommer ind i lungerne.

Når du oplever post-næsedråber og ondt i halsen, vil patientens stemme sandsynligvis blive grus eller hæs. Han må muligvis rense halsen eller hoste gentagne gange eller måske føle en konstant kittelse i halsen. En hyppig trang til at sluge er almindelig, og personen kan også føle trang til at spytte eller snøre for at fjerne slim. Dårlig ånde er også ret typisk.

Afhængig af årsagen kan disse symptomer kræve, at en person besøger en læge, men der er nogle enkle trin, der kan afhjælpe problemet. For en irritation fra en miljøkilde, f.eks. Med støv eller et allergen, bør en skiftende natur tilbyde øjeblikkelig lindring. Personer med disse symptomer bør også have rigeligt at drikke, da væsken ikke blot erstatter væsken, der går tabt ved slimudskillelse, hjælper det også med at skylle halsen rent og reducerer irritation. Gurgling med saltvand kan også skylle væk slim og bekæmpe infektion.

Efter og infektion tager fat, vil receptpligtige antibiotika sandsynligvis være påkrævet. Andre receptpligtige og ikke-receptpligtige lægemidler, såsom smertestillende midler eller decongestants, kan hjælpe med at håndtere symptomerne. Selv hvis der ikke er nogen specifikke tegn på infektion, skal enhver, der oplever post-næsedråber og ondt i halsen i mere end fem dage, få lægehjælp.