Hvad er formålet med ultralyd gel?

En af de mest spændende ting om at have en baby er at se et billede af den lille på skærmen af ​​en ultralydsmaskine for første gang. For at få de uvurderlige første glimt, skal den snart-mod-moder dog udholde den slimede følelse af ultralydsgel, der presses over hele maven, før sonografen kan komme i gang. Gelen er faktisk en vital del af ultralydsprocessen, og det ville være umuligt at få klare billeder af den lille tyke til at vise frem til de kære uden ting.

Når det anvendes direkte på huden, tjener et tyndt lag ultralydgel som et koblingsmedium eller en bro af slags, der tillader ultralydsenergibølger at bevæge sig frit mellem huden og transducers lydhoved. En transducer er en håndholdt stav, der ligner en lille mikrofon. Når transduceren gnides langs huden, begynder et billede af indersiden af ​​kroppen at dukke op på ultralydskærmen. Gelen virker som både et smøremiddel og en energiledning.

Ultralydgelen eller koblingsmidlet spiller på et grundlæggende fysikprincip: lydbølger har en tendens til at bære meget godt gennem en form for vandigt medium. Gelen fungerer bedst sammen med en fuld blære. Den fulde blære tjener også som et vandigt medium til at spole et klart billede akustisk for en sonograf at undersøge på en videoskærm under en eksamen.

Der er forskellige typer ultralyd gel, og det er lavet af mange medicinske forsyningsselskaber over hele verden. Der er saltfri sorter, vandopløselige mærker og allergivenlige typer. Nogle nyere sorter kan endog prale af stærkere og genoplivende egenskaber, der hævder at holde huden frisk og levende. Sonographers bruger også ofte gelvarme under eksamen for at reducere ubehag for patienter og skabe en mere behagelig ultralydoplevelse.