Hvad er forskellen mellem diclofenac og naproxen?

Diclofenac og naproxen er to typer medicin, der hører til en klassificering af lægemidler, der er kendt som ikke-steroide antiinflammatoriske lægemidler (NSAID’er). Narkotika, der tilhører NSAID-kategorien, anvendes typisk til lindring af smerte forårsaget af inflammation. De menes at arbejde ved at blokere visse prostaglandiner, kemikalier, der naturligt produceres af kroppen, der forårsager betændelse. Selv om diclofenac og naproxen hører til samme stofklassificering og har mange faktorer til fælles, har de forskelle, der forhindrer dem i nødvendigvis at blive anvendt udveksling.

En forskel mellem disse lægemidler er tilgængeligheden. De mest potente versioner af begge disse stoffer er generelt tilgængelige kun på recept. Selvom det kan variere afhængigt af det specifikke land og dets retningslinjer, kan en reduceret styrkeversion af naproxen være tilgængelig overfor disken, der kan bruges til smertelindring for at reducere ømhed og hævelse, mens diclofenac generelt er receptpligtig medicin.

Begge stoffer kan anbefales til behandling af smerter forårsaget af tilstande, såsom gigt, hvor leddene bliver betændt, bursitis, hvor væskesækken nær skulderleddet er betændt og tendinitis, en tilstand, der forårsager betændelse i Knogle og muskelbindemateriale. Andre forskellige smerter, såsom fra menstruationskramper, kan også behandles med enten medicin. En nøglevariation mellem diclofenac og naproxen er, at naproxen kan være mere sandsynligt end diclofenac, der skal anbefales til behandling af unge inflammatoriske tilstande.

De specifikke former, hvor medicinerne kan være tilgængelige, er også en anden forskel mellem diclofenac og naproxen. Begge lægemidler fremstilles generelt i formularer, der skal tages oralt. Tabletter har tendens til at være den mest almindeligt foreskrevne form for begge lægemidler, men en væskeopløsning kan også være tilgængelig. Ud over de mere foreskrevne tabletter og flydende sorter fremstilles diclofenac også som et pulver, der skal blandes med væske og sluges som en form for behandling af migrænehovedpine. Mens tabletter og flydende former af disse lægemidler normalt rådes til at blive konsumeret med mad, anses diclofenacpulver for at være mere effektive til at lindre smerten ved migrænehovedpine, hvis det tages på tom mave.

Hvis det anvendes i højere doser end foreskrevet, kan diclofenac og naproxen forårsage huller, sår og blødninger i mave og tarm. Selv om medicinerne er ens, anbefales det generelt kun at bruge en af ​​dem på et bestemt tidspunkt. Kombination af de to medikamenter kan medføre, at kroppen absorberer en usikker mængde af lægemidlets aktive ingredienser og forårsager skade på maven og tarmene. Tegn på mave- eller tarmhuller, sår eller blødning omfatter svær mavesmerter, halsbrand eller opkast eller mørk rød eller brun. Hvis disse symptomer er til stede, anbefales det typisk at stoppe med at tage medicin og søge lægehjælp for at forhindre alvorlige komplikationer.