Hvad er forskellen mellem rhinitis og bihulebetændelse?

Der er flere forskelle mellem rhinitis og bihulebetændelse. Den største forskel involverer patologien af ​​disse forhold. Rhinitis er ikke en sygdom eller sygdom i sig selv, men det er tæppebetegnelse for symptomer, der involverer næse, øjne og hals. Dette kan skyldes årstidens allergier eller forkølelse. Bihulebetændelse, der ofte kaldes en sinus infektion, er en lidelse, der forårsager smerte og tryk i bihulerne, typisk forårsaget af bakteriel infektion.

Det er muligt at lide af begge tilstande samtidigt, da et sæt af symptomer kan falde sammen med det andet. For eksempel refererer rhinitis til symptomer som en tøs eller løbende næse, vandige øjne og ridset hals. Disse symptomer kan også forekomme med en sinusinfektion.

En respiratorisk infektion som forkølelse eller influenza kan forårsage rhinitis symptomer og resultere i en sekundær infektion som bronkitis eller bihulebetændelse. En forkølelse, der længe længe kan forårsage ekstrem nasal overbelastning og hævede næsepassager. Over dage eller uger kan hævede næsepassager, der ikke kan drænes korrekt, tillade patogener at trives. Slim kan blive en primær yngleplads for bakterier og efterfølgende forårsage en sinusinfektion.

Selvom det ofte skyldes bakteriel infektion, kan bihulebetændelse også forekomme uden infektion. Allergisk bihulebetændelse forårsager hævelse og betændelse, primært i sinuskaviteterne. Dette fører til pres og smerte i sinusregionen, som kan være akut eller kronisk.

Bihulebetændende lider kan mærke pres over øjnene eller under øjnene. Presse og smerte kan også mærkes rundt om kredsløbene og næsebroen. Den store forskel mellem rhinitis og bihulebetændelse er, at rhinitis alene ikke vil give smerte og tryk i bihulehulerne.

Personer med bihulebetændelse skal reducere hovede bihulepasninger og tillade korrekt dræning. Dette kan ske ved brug af en oral decongestant eller andre metoder. Dampterapi hjælper mange patienter med bihulebetændelse. I nogle alvorlige tilfælde af kronisk bihulebetændelse kan det være nødvendigt med kirurgi. Nødvendig kirurgi er en stor forskel mellem rhinitis og bihulebetændelse.

Kirurgi for bihulebetændelse kan udføres udenfor patienten og involvere en procedure kaldet en sinoskopi. Denne endoskopiske sinusprocedure hjælper med at fjerne blokerede maxillære og frontale sinuspassager, hvilket giver friere vejrtrækning. Denne minimalt invasive procedure skæres ikke i knogle eller omkringliggende sinusvæv.

Kirurgi er en vigtig differentierende faktor mellem rhinitis og bihulebetændelse. Dette skyldes, at rhinitis symptomer aldrig behøver endoskopisk kirurgi, medmindre bihulebetændelse er en årsag. Rhinitis symptomer vil typisk forsvinde alene, uden permanente eller vedvarende komplikationer.