Hvad er processen med tonsillektomi genopretning?

En tonsillektomi er en mindre kirurgisk procedure udført under generel bedøvelse på hospitalet for at fjerne tonsillerne. Tonsillektomi genopretning er normalt hurtig og indebærer brugen af ​​analgesi, spiser blødere, godt tygget mad i et par dage, og hvile for at tillade helbredelse. Efter en tonsillektomi kan patienterne blive en dag eller to på hospitalet, afhængigt af deres genopretning. Det anbefales ofte at en person bliver hjemme i op til to uger efter operationen for at minimere udsættelse for infektioner under helbredelse.

Tonsillitis er en infektion af mandlerne, som findes i ryggen af ​​halsen. Mange mennesker, især i barndommen, lider af gentagne infektioner af tonsillitis, der kræver mange kurser af antibiotika hvert år og tab af skole eller arbejdsdage. I disse tilfælde anbefales tonsillektomi ofte, da tonsillerne ikke er afgørende for kroppens funktion. Inddrivelse kan tage lidt længere hos voksne end børn.

Selve operationen er en relativt hurtig procedure, udført under generel bedøvelse. Tonsillektomigenvinding kan påvirkes af mange faktorer, herunder respons på generel bedøvelse, helbred, infektion og smertestærskel. Analgetika vil blive givet og kan være nødvendigt i et par dage efter operationen. I nogle tilfælde kan profylaktiske antibiotika ordineres.

Post-tonsillektomi, halsen kan forekomme hvid. Healing sker under dette lag, og det forsvinder langsomt over tid. Nogle mennesker kan også opleve ringe ørepine postoperation, hvilket er helt normalt. Hvis dette fortsætter eller forværres, eller hvis en feber udvikler sig, skal der søges lægehjælp. Som med enhver operation er der en lille risiko for komplikationer efter operationen, herunder blødning. Hvis dette sker, er akut lægehjælp nødvendig.

Under tonsillektomi genopretning bør hårde fødevarer såsom toast eller kartoffelchips undgås, men det er ikke nødvendigt at have kun væsker. Bløde faste stoffer, der tygges godt, bør spises og bør faktisk bidrage til at fremskynde helbredelsen af ​​halsen. Stærkt sure drikkevarer, såsom citrusfrugtsaft, kan stikke og undgås derfor bedst under tonsillektomiudvinning. God tandpleje med regelmæssig tandtråd og tandbørstning bør opretholdes for at forhindre infektion.

Kørsel bør undgås i et par dage efter tonsillektomi, og indtil alle resterende virkninger af anæstetika er helt forsvundet. Nogle smertestillende midler kan forårsage døsighed, og hvis de gør det, bør man undgå at køre eller betjene tungt maskineri. Fuld tonsillektomi opsving tager normalt 10 dage til to uger.