Hvad skal jeg vide om abdominal ømhed?

Maven, som også kan kaldes mave eller mave, er et stort område, der berører mange vigtige organer. Abdominal ømhed kan referere til smerter, der mærkes overalt fra bækkenet til det nedre bryst, og dette store overflade betyder, at mavesmerter kan skyldes mange ting. Mange årsager til midlertidig smerte i maven er milde og kræver ikke opmærksomhed. Overdreven gas eller overspisning kan medføre stor ubehag, og forhold som vira kan også resultere i masser af mavesmerter, der løser, da folk bliver bedre. Andre årsager til ømhed, der normalt er godartede, omfatter kramper med månedlig menstruation og ubehag efter at have arbejdet ud i maves muskler.

Smerteintensitet er ikke altid en god indikation af alvorligheden af ​​forholdene. Overskydende gas eller en bug af maveinfluenza kan være yderst smertefuldt, mens mild mavesår, der angiver andre mere alvorlige forhold, kan ignoreres. Det er derfor en god ide at vide, hvornår smerter indikerer at se en læge. Normalt, hvis smerter vedvarer i over en uge, uanset sværhedsgrad, er det værd at se en læge. Enhver smerte, der opstår under tidlig graviditet, garanterer hurtig lægehjælp, og personer, der lider af diarré eller kvalme, der varer mere end tre eller fire dage, bør også søge lægehjælp.

Nogle symptomer, når de er tilstede med abdominal ømhed, berettiger øjeblikkelig lægehjælp. Disse omfatter opkastning men manglende evne til at få afføring. Andre ting at kigge efter er opkastning af blod eller sorte afføring, som kan indikere indre blødninger, betydelige brystsmerter og smerter i skuldre eller nakke. En anden potentiel nødsituation er, hvis maven er udstødt eller skubbet ud og ømt til berøring.

Der er så mange årsager til mavesår, at det ville være svært at liste dem alle. Smerte kan indikere tilstande som blindtarmsbetændelse, abdominal blødning, mave eller tarmkræft, obstruktion af tarm, Crohns sygdom, sår eller nyresten, for blot at nævne nogle få. Selvom mange tilstande, der forårsager ubehag, er direkte forbundet med tarm eller tarm, indikerer sommetider smerter, der ikke er relateret til maven eller tarmene. Smerter i maven kan være forårsaget af aorta ruptur eller hjerteanfald og strep hals sager kan resultere i mavesmerter, især hos børn.

Hvordan en læge behandler smerter i maven afhænger meget af årsagen. Derfor er der ingen enkelt behandling for det. Diagnostiserende årsag kan også være svært, selv om løsningen er sommetider indlysende. Appendicitis er temmelig let at visualisere på en røntgen, men forhold som irritabel tarmsyndrom må muligvis diagnosticeres gennem eliminationsprocessen og kunne medføre mange tests for at udelukke andre ting.

Da der ikke er nogen enkelt årsag til abdominal ømhed, bør folk blot være opmærksomme på retningslinjer for, hvornår man skal få lægehjælp. Desværre kan god lægehjælp muligvis ikke helt afhjælpe smerter under visse forhold. Nogle mennesker, som dem med Crohns sygdom, kan behandle kronisk lavt mavesmerter, som ikke er fuldstændigt løst gennem forskellige behandlinger for Crohns sygdom.