Hvad er den radiale nerve?

Den radiale nerve er en nerve fundet i den menneskelige arm. Dette er den nerve, der er ansvarlig for at give nerveforsyningen til underarmen såvel som den bageste del af armen, også kaldet extensorrummet. Dette rum rummer musklerne, der leveres af den radiale nerve. Denne nerve kommer også ind i benet i armen kendt som humerus.

Triceps brachii er den primære muskel leveret af denne nerve. Andre muskler leveres i det mindste delvist af denne nerve. Triceps brachii er en stor muskel med tre hoveder placeret på bagsiden af ​​overarmen. Dette er muskelen, der gør det muligt at rette armen.

Den radiale nerve begynder ved strukturen kendt som brachial plexus. Dette er et netværk af nervefibre, der rejser fra rygsøjlen og ind i nakke, armhule og derefter ind i armen. Brachial plexus har ansvaret for at give nerveforsyningen til armens muskler og hud.

På grund af denne nerves betydning for menneskekroppen har skader, der involverer denne nerve, potentialet til at kompromittere normal motor og sensorisk funktion, især med armen. Humerus er knoglen fundet i overarmen. Da nerven sætter sig ind i denne knogle, kan en brud føre til nerveskader.

Langvarigt pres på denne nerve kan også forårsage skade eller dysfunktion. Nogle årsager til dette tryk omfatter at bære et urbånd for stramt eller sovende i en stilling, der forstyrrer nerven. En medicinsk tilstand kendt som iskæmi kan også hindre korrekt nervefunktion. Iskæmi forårsager ukorrekt blodgennemstrømning til nerve og omgivende områder.

Nogle symptomer, der kan indikere nervedysfunktion, der involverer radialnerven, omfatter smerte eller følelsesløshed, især i hånden eller vanskeligheder, når man forsøger at forøge håndleddet eller albuen. Unormale fornemmelser som tinning eller pins og nåle følelse kan også være til stede. Enhver af disse symptomer skal rapporteres til en læge for at få en ordentlig diagnose.

Behandling for nervedysfunktion afhænger af årsagen såvel som individuelle responser på behandlingsmuligheder. Ofte er den eneste behandling der er nødvendig for at ændre de handlinger eller stillinger, der fører til symptomernes begyndelse. I andre tilfælde er medicin ordineret i et forsøg på at reducere smerte eller hævelse forbundet med nervedysfunktionen. Fysioterapi eller apparater som fester eller splinter reducerer ofte symptomer og fremskynder helingsprocessen. Kun i sjældne tilfælde er det nødvendigt med kirurgisk indgreb for at reparere nerve eller omgivende væv.