Hvad er en absces patofysiologi?

En abscess resulterer fra pus samling i et væv af kroppen, der har dannet et hulrum på grund af en infektion. Patces patofysiologi er en række immunresponser, der begynder med migrering af hvide blodlegemer til infektionen og adskillelsen af ​​et væskefyldt hulrum fra det omkringliggende, sunde væv. Nogle abscesser skyldes blokerede kanaler i kirtler, mens andre er forårsaget af inficerede skader, ofte af bakterien Staphylococcus aureus.

Patces pathofysiologi begynder i beskadiget væv, når immunsystemet forhindrer fremmede stoffer og potentielt skadelige mikroorganismer i at sprede sig. Under infektion overføres store antal hvide blodlegemer, især neutrofiler, til kompromitteret væv. De gør følgende signaler fra cytokiner, der advarer dem om celledød og skade. Pus, blandingen af ​​døde celler og de kemiske mediatorer af immunrespons fylder området omkring stedet, som adskilles fra sundt væv ved dannelsen af ​​en abscessvæg. Patces patofysiologi kan forårsage livstruende konsekvenser, hvis hulrum dannes i organer som leveren.

I en epidural abscess ophobes pus over den ydre duralamembran, der dækker hjernen og rygsøjlen, hævelse mod kraniet eller rygsøjlen. Disse sjældne infektioner er mere sandsynlige langs rygmarven end i kraniet. Patofysiologien af ​​en abscess i kraniet eller rygsøjlen kompliceres ofte med den skade, der udføres på neuralt væv ved væsketryk, idet hævelsen stiger. En tandabces kommer fra en lokal infektion i kæben, omkring nerverne, som udgør tandroten. Det forårsager intens smerte, og hvis den bryder op, kan den sende bakterier ind i blodbanen og risikere systemisk infektion.

Blokering af kirtler kan forsegle et vævsområde, der gør det muligt at danne en bryst, hvis den smittes. Forskellige mikroorganismer kan udløse patofysiologien af ​​Bartholins abscess, en smertefuld hævelse i en Bartholins kirtle i skeden. Hvis kirtlerne, der er ansvarlige for sunde vaginale sekretioner, udvikler en blokeret kanal, kan væske akkumuleres over tid. Bakterier kan så inficere den hævede kirtel til det punkt, at det bliver meget følsomt. På samme måde kan hudabcesser eller koge opstå som følge af en blokeret svedkjertel, der er blevet inficeret.

Forskelle i patces pathofysiologi påvirker ikke i høj grad den grundlæggende behandling. Da Staphylococcus aureus ofte forårsager abscesser, har traditionelle antibiotiske behandlinger ledsaget af kirurgi som de to hovedpiller i medicinsk pleje. Men da denne organisme har udviklet seg til methicillinresistente Staphylococcus aureas (MRSA), er antibiotikaområdet, der anvendes til at reducere komplikationer, øget. Mange abscesser, især større, vil kræve kirurgisk behandling for at dræne den eksisterende pus fra såret for korrekt helbredelse. Dette er ofte sandt uanset den specifikke årsag til infektion.