Hvad er forholdet mellem muskelsystemet og nervesystemet?

Intet kropssystem virker isoleret, både ens og meget forskellige strukturer arbejder sammen for at gøre menneskekroppen funktionsdygtig. Muskelsystemet og nervesystemet hjælper for eksempel hinanden med at udføre deres respektive motoriske og sensoriske pligter. Muskler beskytter det delikate netværk af nerver, der løber gennem hele kroppen og giver hjernen også værdifulde oplysninger. Nerver, i mellemtiden, tjener som en ledning mellem muskler og direktørhjerne i fuld bevægelsesrør. Begge systemer er også vigtige i fordøjelsesprocesser, hjertefunktion og ved opretholdelse af en ordentlig kropstemperatur.

Måske den mest tilsyneladende begunstigede forbindelse mellem muskelsystemet og nervesystemet indebærer musklernes rolle i beskyttelsen af ​​nerverne. Ud over bevægelse giver musklerne også interne strukturer lag af stærk og holdbar beskyttelse. Nerverne er blandt disse interne strukturer.

Derudover giver musklerne en mindre kendt hjælpende hånd til nervesystemet. Næsten alle muskler er befolket med receptorer, som katalogiserer de fleste bevægelser, som kroppen gør. Disse sensoriske receptorer vurderer også miljømæssige forhold omkring musklerne. Disse oplysninger er relayed tilbage til hjernen, så instruktioner til kommende kropsbevægelser eller positioner kan planlægges for tilsvarende.

I forbindelse med disse funktioner er muskel- og nervesystemerne for det meste ansvarlige for gennemførelsen af ​​kroppens bevægelser. Mens sensoriske nerver giver hjernens information, tjener motorens nerver til muskler som et direkte link til hjernen. Når hjernen sender sine kemiske budskaber, går disse impulser gennem motoriske nerver i muskulære strukturer. Muskelkontraktion resulterer, inducerende bevægelse.

Muskelsystemet og nervesystemet arbejder også sammen for at opretholde intern stabilitet, ellers kendt som homeostase. At holde en stabil kropstemperatur er måske en af ​​de vigtigste homeostatiske funktioner, og musklerne hjælper denne proces ved at flytte kroppen og generere varme, når forholdene bliver for kolde. Muskler modtager normalt disse bevægelseskommandoer via hjernen. Som nævnt tidligere vil receptorer i nervefibre forbundet med musklerne sende signaler, der underretter hjernen om større sensoriske temperaturændringer. I tilfælde af ekstreme forkølelsesforhold vil hjernen så aktivere en række kropslige reaktioner, herunder muskulær bevægelse.

Komponenter i både muskelsystemet og nervesystemet findes også i fordøjelseskanalen og i hjertesystemet. Disse muskler spænder fordøjelseskanaler og hjælper med at flytte mad og fordøjelsesbiprodukter gennem tarmene og andre fordøjelsesområder. Som fødevaren bevæger sig, nedbrydes den af ​​omgivende stoffer. Da hjernen styrer bevægelserne af alle muskler, spiller muskelsystemet og nervesystemet en fremtrædende rolle i fordøjelsen. De koordinerer på samme måde for hjertesystemet, da hjerte muskler udgør det afgørende fundament for hjertekontraktion.