Hvad er forskellen mellem en bryst og en fistel?

En abscess er en lokaliseret plet af pusfyldte, inficerede væv omgivet af inflammation. En fistel er en unormal tunnel, der forbinder et kar eller organ med et andet fartøj eller organ, herunder hudens overflade. En abscess og en fistel er separate medicinske tilstande, men de deler nogle årsager og behandlinger.

En af de største forskelle mellem en abscess og en fistel er, at selvom begge kan skyldes underliggende sygdom, skade, infektion eller tilstedeværelsen af ​​et fremmed stof i kroppen, vil kirurger undertiden målrettet skabe fistler til at behandle underliggende medicinske tilstande. For eksempel forbinder lægerne undertiden kunstigt en arterie og en vene i underarmen for at give stabil vaskulær adgang til hæmodialyse, en proces, hvorved affaldsstoffer kunstigt fjernes fra nyrepatienternes blod. Denne forbindelse er teknisk en fistel.

Symptomerne på en abscess og en fistel kan også variere. Abscesser forårsager generelt smerte, feber og en generel følelse af utilpashed. Fistler afhænger af deres placering, og om de er inficerede, kan ikke forårsage nogen symptomer.

En anden forskel mellem en abscess og en fistel er, at selv om fistler ofte kan behandles med antibiotika, er det altid nødvendigt at dræne abscesserne kirurgisk. Dette skyldes, at antibiotika rejser gennem blodbanen, men der er ingen vaskulær adgang til infektionen i midten af ​​en abscess. Pus, der består af lymfevæske, hvide blodlegemer, døde væv og bakterier, skal drænes kirurgisk. Kirurgi kan normalt gøres på ambulant basis, men hvis patienten har en underliggende tilstand, som kan ændre immunsystemet, såsom diabetes, kan det være nødvendigt med indlæggelsesbehandling. Sommetider kan dræning af en brystkirurgisk kirurgisk faktisk skabe en fistel, som kan forekomme alt fra to uger til flere måneder efter abscessoperationen.

Afhængigt af deres årsag og placering i kroppen kan fistler ofte behandles med antibiotika. Dette gør det muligt for smitten at rydde, mens vævsreformen er dens naturlige barrierer. Nogle gange i denne proces er en lomme af infektion fanget mellem væv vægge, der skaber en bryst, som derefter skal behandles.