Hvad er diencephalon?

Diencephalon, også kendt som interbrain eller mellembrain, er et af hovedområderne i hjernen sammen med hjernestammen, cerebellum og cerebrum. Denne struktur i hjernen indeholder en række mindre komponenter i hjernen, som udfører en række roller for at holde kroppen i funktion. Hos mennesker med forstyrrelser, der involverer interbrain, kan en række neurologiske symptomer manifestere, og behandling er normalt nødvendig for at behandle dysregulering af kropsfunktioner.

Denne struktur huser thalamus, hypothalamus, pineal kirtel og en række relaterede strukturer. En af de vigtigste roller i diencephalon er som et relæsystem til hjernen. Det accepterer sensorisk input fra hele kroppen, med undtagelse af ufuldstændige oplysninger, og relæer disse oplysninger til relevante områder af hjernen, så den kan behandles. Om nogen lytter til orkesterets lyd eller pluk kirsebær, er interbrain involveret i opfattelsen af ​​disse fornemmelser.

En anden rolle af diencephalon er i reguleringen af ​​det endokrine system. Det endokrine system bruger hormoner til at kontrollere en række kropsfunktioner. Hormonniveauet svinger som reaktion på skiftende input, og diencephalon er involveret i reguleringen af ​​hormonniveauer, fra at detektere stigninger og udløse en reduktion i produktionen for at identificere behovet for yderligere hormoner og sende signaler for at gøre mere. Endokrine lidelser er undertiden relateret til problemer med interbrain; i tilfælde hvor det overordnede endokrine system ikke synes at fungere normalt, kan strukturer i interbrain være i fejl.

Flere funktioner af diencephalon omfatter regulering af kroppens indvolde. Dette sker på et niveau, der ikke er bevidst, men gør det ikke mindre vigtigt. Dette område af hjernen er involveret i aktiviteter som f.eks. Åndedræt og synke. Det er også involveret i reguleringen af ​​centralnervesystemet og det supplerer også det limbiske systems funktioner.

Forstyrrelser i interbrain kan resultere i en lang række symptomer afhængigt af det involverede område, lidelsen og omfanget af problemet. Medicinsk billeddannelse kan undertiden bruges til at identificere problemer som tumorer, usædvanlige variationer i størrelse, vævsskade, betændelse eller infektion. Oparbejdning af patienter, herunder neurologiske undersøgelser, test af hormonniveauer og relaterede aktiviteter kan også give mere information, som kan hjælpe en læge med at forstå røden af ​​patientens medicinske problem.