Hvad er forholdet mellem blå mærker og vitaminmangel?

Forbindelsen mellem blå mærker og vitaminmangel er vel dokumenteret. Manglende visse vitaminer i kroppen kan medføre, at nogen bliver mere modtagelige for blå mærker og kan føre til en længere helbredende tid, når der opstår blå mærker. At tage visse vitaminer synes også at hjælpe med at forhindre overdreven blå mærkning hos mange individer.

Dem, der oplever blå mærker og vitaminmangel symptomer såsom træthed mangler generelt en af ​​flere vigtigste vitaminer. C-vitamin, vitamin D og vitamin E er alle ofte utilstrækkelige hos dem, der blokerer let. Selvom de alle arbejder sammen for at fremme væv genvækst og helbredelse, er C-vitamin den mest almindelige synder, når det kommer til blå mærker.

Der er to primære måder at afhjælpe blå mærker og vitaminmangel. At spise en kost rig på frugt og grønt er den bedste måde at sikre, at alle nødvendige vitaminer bliver brugt. Kostkilder til vigtige vitaminer omfatter grønne bladgrøntsager, appelsiner, tomater og gulerødder. At spise mad i mange forskellige farver er en god taktik.

K vitamin K er et andet vitamin, som ofte mangler hos dem, der blokerer let eller alvorligt, og det fremstilles generelt i tarmene af de “gode” bakterier der naturligt findes der. Nogle gange kan disse bakterier eller flora overgå af patogener som “dårlige” bakterier eller gær, eller de kan blive dræbt ved at spise bestemte fødevarer. Disse kan genopfyldes ved hjælp af et probiotisk tilskud og ved at undgå fødevarer, der dræber venlige bakterier.

At tage et vitamin- og mineraltilskud kan også afværge blå mærker og vitaminmangel. Den bedste type vil være fødevarebaseret, hvilket betyder at næringsstoffer er afledt af ægte fødekilder snarere end syntetiske vitaminer. Hvis disse ikke er tilgængelige, anses syntetiske sorter generelt for egnede. Flydende vitaminer absorberes ofte bedre af kroppen end piller og kapsler.

Enhver, der oplever alvorlige blå mærker eller hvis man får let blå mærker, skal kontakte en læge. Selv om vitaminmangel er den mest almindelige årsag til overdreven blå mærkning, er der nogle alvorlige medicinske tilstande, som også kunne skyldes. Kræft og diabetes er begge potentielle alvorlige årsager til blå mærker, og de bør udelukkes, før behandlingen kan begynde. Patienter, der tager over disk eller receptpligtige lægemidler eller kosttilskud, skal tale med en læge eller apotek, inden de tager vitamintilskud, især i høje doser.