Hvorfor oplever jeg svimmelhed efter at have spist?

Svimmelhed efter spisning kan være forbundet med en række medicinske problemer, oftest postprandial hypoglykæmi, hvor blodsukkerniveauet falder efter at have spist. Personer, der bemærker udviklingen af ​​svimmelhed og svimmelhed efter måltider, bør konsultere en læge til evaluering, da det kan være tegn på et alvorligt underliggende medicinsk problem. I andre tilfælde kan patienter være i behandling for en tilstand uden at være opmærksom på, at følelsen af ​​denne måde efter at have spist er et almindeligt symptom.

Udover postprandial hypoglykæmi kan svimmelhed efter spisning være forbundet med nyre- eller skjoldbruskkirtel. I begge tilfælde kan forstyrrelser i normal funktion føre til en ubalance i blodkemi, der potentielt kan bidrage til svimmelhed. Fødevarer ændrer blodkemien, da metabolismen sparker ind i gear til at behandle det, og patienten kan føle sig utilpas efter måltiderne. Kvalme og opkastning kan også opleves.

Gastrointestinal sygdom, herunder gastritis, en betændelse i maven, og syre reflux, kan også forårsage svimmelhed efter at have spist. Symptomerne kan blive værre over tid, og patienten oplever ofte smerter i underlivet og øvre bryst også. Hjertesygdomme kan omfatte svimmelhed som et symptom, som kan nogle psykiske sygdomme. Mennesker i følelsesmæssig lidelse kan udvikle uordenede spisevaner, nogle gange bidrager til svimmelhed forbundet med at spise. Desuden er visse lægemidler forbundet med svimmelhed og svimmelhed, og nogle gange spiser der måske en udløser.

Mennesker, der opdager svimmelhed efter at have spist, ønsker måske at holde en tømmer, noterer sig mad, der spises og hvor lang tid det tager for svimmelhed at komme i gang. Dette kan undertiden give vigtige diagnostiske spor til en læge, der vurderer en patient. Hvis der opdages svimmelhed andre gange, eller patienter oplever problemer som besvimelse, føler sig generelt træt eller har forvrænget syn, bør disse også noteres og diskuteres med en læge. Enhver stigning i symptomernes sværhedsgrad bør diskuteres med en læge for at se om det er nødvendigt at komme ind for et besøg.

Læger kan køre en række diagnostiske tests for at finde ud af, hvorfor en patient føler sig svimmel efter at have spist. Disse kan omfatte blodsukker test, herunder test efter fasting, samt efter at have spist. Endoskopi af spiserøret og maven kan anbefales for at kontrollere tegn på inflammation og sygdom. Andre diagnostiske muligheder kan udforskes efter behov. Behandlinger kan variere fra blot at ændre en medicin for at fjerne bivirkninger til at give hypoglykæmi behandlinger til at kontrollere blodsukkeret med kost, motion, medicin og andre foranstaltninger.