Hvad er absorptionens rolle i fordøjelsessystemet?

De to primære roller i fordøjelsesprocessen er absorption og sekretion. Optagelsesrollens rolle i fordøjelsessystemet er afgørende for kroppen, for uden det kan de vitaminer, mineraler, kulhydrater og andre næringsstoffer vi forbruge ikke bruges. Absorption er den proces, hvormed næringsstoffer i fødevarer overføres til blodet. Størstedelen af ​​absorption forekommer i tyndtarmen, fordøjelseskanalenes primære organ.

Når mad passerer gennem maven til tyndtarmen, bliver den til energi for kroppen at bruge. Absorption er muliggjort af villi, små børsterlignende fremspring i slimhinden. Slimhinnen er det fugtige væv, der forer visse dele af kroppens passager og organer. Villi fungerer som kanaler, hvorigennem næringsstoffer afledt af fordøjede fødevarer kan passere ind i blodbanen og blive båret til resten af ​​kroppen. Den faktiske absorptionsproces er lidt anderledes for hver type næringsstof.

Langt størstedelen af ​​absorption i fordøjelsessystemet forekommer i tolvfingertarmen og jejeunum. Særlige dele af tyndtarmen ligger omkring to tredjedele af vejen ned fra indgangen. Kulhydrater, fedtstoffer og proteiner fordøjes og absorberes, og kroppen ser, at den får mest ud af hver. Fordøjelsesenzymer fundet i tyndtarmen er ansvarlige for at nedbryde og omdanne bestemte fødevarer til brugbar energi. Nogle individer mangler specifikke enzymer, hvilket resulterer i manglende evne til at fordøje visse næringsstoffer. Manglende evne til at fordøje eller forandre bestemte fødevarer til brugbar energi betyder, at disse næringsstoffer ikke absorberes, men forbliver i fordøjelsessystemet.

Mens størstedelen af ​​absorption forekommer i tyndtarmen, er absorption også vigtig for tyktarmen. De ufordøjede og ikke-nyttige næringsstoffer fra fødevarer, der ikke absorberes i tyndtarmen, passerer gennem tyktarmen. Orgelet absorberer vand og natrium, og gennem en udvekslingsproces bliver ufordøjet og unødvendige næringsstoffer til affald, som udskilles som fækalt stof.

Afføring er for det meste vand, hvor mængden består af bakterier og ufordøjet stof. Slim er hvad der fungerer som galdebindemiddel, hvilket giver “normal” afføring en fast sammensætning. Interferens med overskydende slim, bakterier, ufordøjede og uabsorberede fødevarer er, hvad der ændrer sammensætningen af ​​afføring fra normal til unormal, der tjener som indikator for, at der findes en virus, fødebårne bakterier eller fordøjelsesproblemer. Hvis kroppen på en eller anden måde forstyrrer absorption i fordøjelsessystemet, kan der forekomme andre symptomer, herunder magekramper, kvalme, fordøjelsesbesvær og mangel på vitamin.