Hvad er frivillig eutanasi?

Frivillig eutanasi er opsigelsen af ​​en persons liv med udtrykkeligt samtykke fra den pågældende person, typisk af hensyn til sundhed eller livskvalitet. Det udføres normalt i samråd med en læge eller en medicinsk professionel bruger en række stoffer, der angiveligt afslutter livet smertefrit. Eutanasi, selv når den er frivillig, er ikke lovlig i alle samfund, og så vælger nogle mennesker at rejse til områder, hvor de kan vælge at dø. For mange mennesker er frivillig eutanasi et spørgsmål om personlige rettigheder, mens for andre er det et spørgsmål om absolut moral, hvilket gør det meget vanskeligt at nå til enighed om dette spørgsmål.

En person kan vælge eutanasi fordi døden er uundgåelig, smerte gør livet for svært, eller han eller hun har ingen vilje til at leve. Der er en række andre mulige årsager til, at en person kan blive euthaniseret frivilligt, men mange af disse er ikke acceptable på ethvert sted under gældende medicinske og juridiske retningslinjer. For eksempel tror nogle mennesker på, at menneskeheden er en rødme på jorden, og disse mennesker kan vælge eutanasi som en moralsk exit fra verden. At vælge at dø er ikke nok til, at en død betragtes som frivillig eutanasi. Eutanasi er i øjeblikket et udtryk forbeholdt kun døden relateret til medicinsk, ikke filosofisk, bekymringer.

Selv om eutanasi typisk udføres gennem en samarbejdsindsats mellem en læge og patienten, er det kun for en medicinsk fagmand muligt at administrere den endelige medicin, der afslutter livet. Selvom eutanasi næsten altid er beregnet til at være smertefri, er der også en bred vifte af metoder, man kunne bruge, der ville forårsage smerte. Eutanasi kaldes undertiden assisteret selvmord, fordi den primære forskel mellem selvmord og eutanasi er et samarbejde mellem en læge. Den nøjagtige måde, hvorpå en person er assisteret, varierer afhængigt af den anvendte metode.

For at døden skal betragtes som eutanasi, skal den typisk være lovlig i det område, hvor den udføres. Når eutanasi ikke er lovlig, anses det ofte for mord. Da folk, der vælger eutanasi, er villige deltagere i handlingen, er det ofte muligt at rejse til et sted, hvor eutanasi er lovlig. Hvis det ikke er muligt at rejse, kan en person, der er interesseret i frivillig eutanasi, stadig begå selvmord, selv om det ikke er en metode, der endvidere godkendes af en medicinsk eller juridisk gruppe.

Nogle mennesker spørgsmålstegn ved, hvorfor juridisk godkendelse af eutanasi er nødvendig, når folk er i stand til at begå selvmord. Folk har en naturlig evne til at dø, og med korrekt forskning kan de fleste mennesker opsige livet effektivt. Der er overbevisende argumenter på begge sider af debatten om frivillig eutanasi. Med eller uden juridisk godkendelse er denne procedure en seriøs og permanent beslutning, der bør betragtes dybt af alle involverede parter.