Hvad skal jeg gøre efter en tubal ligation?

Efter en tubal ligation procedure, vil du højst sandsynligt blive taget til et hospital gendannelsesrum, hvor dit helbred vil blive overvåget nøje i et par timer. I løbet af denne tid vil anæstesien slides af, og en læge vil give dig instruktioner om sårpleje og behandling af mulige bivirkninger fra bedøvelsen. Hvis der ikke er komplikationer, vil du blive afladet og lov til at vende hjem, hvor den fulde opsving normalt tager mellem en og syv dage. Sørg for at få masser af hvile, undgå anstrengende motion, behandle mulige milde bivirkninger med over-the-counter medicin, og kontakt en sundhedspersonale, hvis der opstår mere alvorlige komplikationer.

Under hospitalsinddrivelsestiden kan du opleve kvalme, svimmelhed, kramper eller mavesmerter, ondt i halsen eller skulder smerter, når du vågner op fra anæstesen. Hvis du har fået en epidural eller anden spinalbedøvelse, kan du føle følelsesløshed og har svært ved at bevæge dine ben. Alle disse er forholdsvis almindelige og er ikke årsag til alarm, men sørg for at tale med sygeplejersken eller lægen om, hvad du oplever. Gennem hele genopretningsprocessen er det bedst at holde kontakten med dine sundhedsudbydere, da de vil være i stand til at genkende mulige tegn på komplikationer, hjælpe med moralsk støtte og give yderligere smertestillende medicin, hvis det er nødvendigt.

Når du er udtømt fra hospitalet, bør du undgå tung løft eller motion i mindst en hel uge. Du bør også undgå at køre eller betjene maskiner, indtil anæstesien er helt slidt, hvilket normalt sker efter en til to dage. Mange kvinder vil opdage, at de har brug for den første dag eller to efter en tubal ligation til at hvile og sove af anæstesien, men nogle vil føle sig stærke nok til at genoptage deres daglige aktiviteter, herunder at komme tilbage til arbejde efter to til tre dage. Seksuel samleje er en mulighed, så snart du har det godt, fordi tubal ligation procedure fungerer som en øjeblikkelig metode til forebyggelse.

Du kan opleve smerter i nakken eller skulderen efter en tubal ligeringsprocedure, som er en almindelig bivirkning af kuldioxidgassen, der bruges til at opblive underlivet under operationen. For at lindre denne smerte, prøv at ligge ned på ryggen med knæene krøllet ind i brystet. Smerte på snitstedet er almindeligt, men det kan lindres med smertestillende lægemidler og ved korrekt sårpleje i henhold til lægens anvisninger. Hvis du oplever vedvarende smerter, feber eller opkast, skal du straks kontakte en læge, da disse kan være tegn på alvorligere komplikationer.