Hvad er behandlingen for en løs esophageal sphincter?

En løs esophageal sphincter kan resultere i gastro-esophageal reflux disease (GERD), hvor mad og mavesyre strømmer tilbage i spiserøret, hvilket forårsager halsbrand og andre symptomer. Problemet og relateret tilstand kan behandles på en række måder. Mange patienter nyder godt af at ændre livsstil og tage medicin. Alvorlig sygdom kan lindres ved kirurgi.

Den første behandlingslinie for en løs esophageal sphincter indebærer at gøre livsstilsændringer, der hjælper med at forhindre symptomer på GERD: halsbrand, problemer med at synke, brystsmerter og kvalme. Berørte patienter rådes til at undgå krydret, sure eller fede fødevarer. Alkoholbrug og rygning er også afskrækket. Patienterne skal spise små måltider og drikke rigeligt med deres måltider. De bør undgå at spise tæt på sengetid, og skulle sove med hovedet af deres seng oprejst.

Det næste trin i behandlingen af ​​en løs esophageal sphincter er medicin. De mest effektive lægemidler virker ved at nedsætte udskillelsen af ​​syre i maven. To klasser af antacida medicin, der er særligt nyttige, inkluderer H2-blokkere og protonpumpehæmmere (PPI’er). Disse lægemidler er tilgængelige enten over-the-counter eller ved recept, og er typisk taget dagligt uanset symptomer.

Hvis alene antacida medicin ikke er effektive til reduktion af reflukssymptomer, kan andre supplerende medicin bruges til at behandle en løs esophageal sphincter. Nogle indstillinger inkluderer prokinetiske midler såsom metoclopramid og refluxhæmmere som lesogaberan. Andre patienter drager fordel af udryddelsen af ​​bakterierne Helicobacter pylori fra deres mave-tarmkanal med et kursus af antibiotika medicin.

Manglende medicinsk behandling kan tyde på et behov for operation. En række procedurer kan stramme den nedre esophageal sphincter og forhindre reflux. Den mest almindelige kirurgi udført for at behandle en denne tilstand er Nissen fundoplication, en procedure, der kan gøres med enten laparoskopisk eller åben kirurgi. Andre procedurer, der anvendes til at fastsætte den nedre esophageal sphincter, indbefatter Hill gastropexy eller en gastrisk bypassoperation.

En løs esophageal sphincter kan diagnosticeres ved at udføre en række procedurer. Overvågning af pH i den nedre spiserør i løbet af 24 timer kan pege på sur reflux, patienter med denne tilstand har lavere pH-værdier end forventet. Teknikken med spiserørmanometri kan måle trykket ved den nedre esophageal sphincter. Endoskopi, som udføres ved at indsætte et fleksibelt rør med et kamera ind i spiserøret, gør det muligt for lægerne at visualisere den nedre esophageal sphincter. Andre gange får patienterne en presumptiv diagnose af GERD alene på baggrund af klinisk historie.