Hvad er behandlingen for maxillary sinus cyste?

Maxillary sinus passager er placeret under hvert øje på hver side af næsen. Mange oplever maksillærtryk, når slim opstår på grund af forkølelse eller allergisæson, men omkring en ud af 10 personer kan lide af en maksillær sinuscyst, som muligvis skal udskilles kirurgisk. Hvis det ikke vokser for stort, kan mange læger måske kun anbefale en antibiotikabehandling for at mindske chancerne for sinusopbygning i helingsprocessen.

Cyster kan udvikle sig, hvis ostiaen eller åbningerne til nogen af ​​de forskellige bihulehuler blokeres. Dette kan danne sig som en maxillary sinuscyst eller i andre hulrum. Den forreste eller bilaterale, bihuler over øjnene, den etmoide bihuler bag næsens øjne eller bro og næseborerne i næseborerne er alle kandidater til en cyste. Disse vækst er små lommer med væv, ofte fyldt med pus, der normalt heles af kroppen.

En tandlæge skal fjerne en cyste i de maksillære bihuler, hvis den bliver for stor eller inficeret. Disse vækst er ofte forbundet med infektioner i de øvre molarer, som kan sprede sig gennem tandrødderne til slimhinderne. Tegn på, at cysten er blevet inficeret eller for stor, inkluderer smerte eller følelsesløshed i ansigt eller hals.

En maksillær sinuscyste kan opdages uden nogen ledsagende smerte eller følelsesløshed under radiologisk billeddannelse. Magnetic resonance imaging (MRI) eller en computert axial tomography test kan dog være nødvendigt for at bekræfte ens eksistens. Fra 2011 anvendes en procedure, der kaldes endoskopisk kirurgi, når cyster er store og har brug for fjernelse, så læger kan indsætte et rør gennem næsen med et lys og et kamera ved spidsen. Disse billeder tillader, at et andet rør indsættes for at udføre excisionen uden nogen ansigtslidelse. Hvis fjernet, er det almindeligt, at cysten testes for malignitet.

Hvorvidt kirurgi anbefales, er en antibiotikabehandling en fælles behandling for en maksillær sinuscyste. Dette skal hjælpe cysten fra at blive inficeret eller bekæmpe enhver infektion, der måske allerede har rodnet. En erobret infektion er også mindre tilbøjelige til at udløse kroppens naturlige slimproducerende respons, hvilket vil lette bindepine.

Nogle hjemmehjælpemidler kan også hjælpe med at behandle en maxillary sinuscyst, hvoraf de fleste er rettet mod at holde bihulerne rene og fungere ordentligt. Dette kan være en rumsfordamper eller saltvand infusion for at rydde og befugte sinus passager. Det kan også involvere diætændringer for at forbedre kroppens naturlige immunitet.