Hvad er forskellen mellem nærsynet og fremsynet?

Nærsynet og fremsynet syn, eller nærsynethed og hyperopi, menes at være to af de mest almindelige synsproblemer i verden. Personer, der er nærsynede, kan typisk se tætte ting, men har ofte problemer med at se ting i afstanden. Mennesker, der ser fremad, har typisk det modsatte problem. Tingene tæt op kan ikke skelnes, mens ting i afstanden kan ses tydeligt. Nærsynet og fremsynet syn er typisk forårsaget af abnormiteter i hornhindekurven eller ved unormal forlængelse eller forkortelse af selve øjenkuglen. Begge betingelser kan generelt korrigeres med øjenbriller eller kontaktlinser.

Myopi, synsproblemet, der ofte omtales som nærsynethed eller kortsynethed, opstår typisk, når hornhindekurven er for udtalt, eller når øjenkuglen selv er langstrakt i form. Disse fysiske abnormiteter betyder, at lyset kan tage længere tid at nå øjets nethind, end det burde. Lys fra genstande længere væk kan tage så lang tid at nå frem til en nærsynt persons nethinden, så objekter i afstanden kan virke ude af fokus. Myopi kan være mere eller mindre alvorlig afhængigt af omfanget af den strukturelle abnormitet i øjet. Oftalmologer kan normalt korrigere nærsynethed med receptpligtige øjenbriller, permanente eller engangs kontaktlinser eller LASIK øjenoperation.

Hyperopi, synsproblemet, der ofte kaldes langsynethed eller langsynethed, opstår normalt, når hornhindekurven er for underudtalt, eller selve øjenkuglen i sig selv er unormalt komprimeret i længden. Disse uregelmæssigheder i øjenstrukturen betyder, at lysstråler kan nå øjets retina snarere end de burde. Lysstråler, der reflekterer fra nærliggende genstande, kan nå retina for tidligt, så tættere genstande bliver ude af fokus, mens genstande længere væk kommer i klar fokus. Igen kan hyperopien være mere eller mindre alvorlig afhængigt af omfanget af øjets strukturelle abnormiteter. Oftalmologer kan normalt rette denne tilstand på samme måde som de kan rette nærsynethed med øjenbriller, kontaktlinser, implanterbare kontaktlinser eller LASIK kirurgi.

Nærsynet og fremsynet syn, mens det er almindeligt og let at rette, kan ofte forværres gradvis med tiden. Personer, der lider af både nærsynte og fremsynede synsproblemer, anbefales generelt at have regelmæssige øjenprøver og bære korrigerende linser for at hjælpe med at forsinke forringelsen af ​​synet.