Hvad er behandlingen for en spiralbrud i lårbenet?

En spiralbrud i lårbenet opstår, når lårbenet, almindeligvis kendt som lårbenet, drejes i en spiralformet bevægelse, hvilket får den til at bryde. Denne type brud er mest almindelig hos små børn eller ældre mennesker, selvom denne knogle normalt er meget stærk. Behandlingen vil variere afhængigt af personens alder og sundhed samt skadens sværhedsgrad. Nogle brud kan kun kræve immobilisering, mens andre kan kræve kirurgi.

Når en person lider af en femur spiralbrud, skal benet straks immobiliseres, og personen med skaden skal holde sig væk fra det skadede ben. Hvis det overhovedet er muligt, bør benet hæves for at fremme blodgennemstrømning og reducere hævelse, selv om dette kun skal gøres, hvis benet ikke behøver at flyttes meget. Bevægelse kan forværre skaden såvel som den smerte, personen vil lide. Disse skader har tendens til at være ret smertefuldt til at begynde med, så enhver overskydende bevægelse bør undgås. En vurdering af eventuelle andre skader vil også være nødvendig, og den tilskadekomne skal transporteres til et hospital, mens du flytter lemmen så lidt som muligt.

En læge vil derefter bestille en røntgen for at bestemme sværhedsgraden af ​​bruddet. Mindre alvorlige pauser kan kun kræve, at lemmen bliver immobiliseret i et kast og får lov til at helbrede i løbet af måneder. Denne opsvingstid varierer afhængigt af den skadede persons sundhed og alder, og benens muskler vil sandsynligvis svække i helingsprocessen. Fysioterapi vil derfor være nødvendig, efter at en støbning er fjernet, og den skal udføres under vejledning fra en sundhedspersonel.

Mere alvorlige tilfælde af en spiralbrud i lårbenet vil kræve kirurgisk opmærksomhed. En kirurg får adgang til knoglen ved at lave et snit i benet, og tappe eller plader vil blive brugt til at holde knoglen sammen. Kirurgen vil også rette op på eventuelle bløde vævsskader som følge af bruddet. Under helingsprocessen skal snitte såret holdes rent og tørt for at forhindre infektioner, som kan blive alvorlige eller livstruende. Gendannelsestiden for en skade, der kræver kirurgi, er sandsynligvis ret langvarig og potentielt smertefuld.