Hvad er den sakrale nerve?

Den sakrale nerve er faktisk en gruppe af fem nerver, der kommer fra sacrum. Der er to grupper af disse nerver. Sacrum er en stor trekantformet knogle placeret på bunden af ​​rygsøjlen og toppen af ​​bækkenhulen. Denne knogle killer i sig selv mellem hoftebenene. De sakrale hvirvler anvendes når de ninger hver sacral nerve.

De to par af sakrale nerver er en del af rygsøjlen, der udgør rygsøjlens nerver. Hver af disse nerver er dannet af ryggraden og er vant til at bære axoner. Axoner er nervefibre, der bruges til at føre elektriske impulser væk fra cellerne.

Der er fem sakrale hvirvler i rygsøjlen, og hver sakral nerve svarer til disse hvirvler. Når problemer udvikler sig i nerverne i dette område af kroppen, kaldes det ofte som ischias. Da hver nerve er placeret i nærheden af ​​halebenet, kan mange ting forårsage skade på dette område. Fødsel, kirurgi i denne region af kroppen og arthritis er nogle af de tilstande, der vides at forårsage iskias.

Når en sakral nerve er beskadiget, oplever patienten ofte en brændende eller stivende type smerte, der ofte betegnes som en skydepine. Det er meget almindeligt, at denne smerte kun mærkes på den ene side af kroppen, afhængigt af den nøjagtige nerve, der har oplevet skaden. Nummen eller svagheden af ​​benet rapporteres også, når en sakral nerve har oplevet skade.

Det er muligt for sakral nerveskader at føre til problemer med blære eller tarmkontrol. Dette skyldes betændelse eller kompression ved nerve rødderne. Dette kan være en meget alvorlig medicinsk tilstand, så en læge bør høres straks i dette tilfælde.

Der er trin, der kan tages i et forsøg på at beskytte disse nerver mod enhver skade. Øvelse af korrekt kropsholdning til enhver tid er en glimrende måde at starte. Regelmæssig motion, der bruges til at forbedre og fremme helbred, er også nyttigt til beskyttelse af ryggenes nerver. Selv at vælge en god madras kan have sunde fordele for ryggenes nerver og muskler og dermed forhindre meget af smerten i forbindelse med nerveskader.

Hvis der opstår skader, der involverer sakrale nerver, ordinerer lægerne ofte medicin samt fysioterapi som en måde at helbrede nervevævet på. Dette er ofte alt, hvad der er nødvendigt for en fuldstændig opsving. Der er lejlighedsvise tilfælde, hvor kirurgi bliver nødvendig, især i tilfælde af langvarig smerte eller inkontinens.