Hvad er det endokrine system?

Det endokrine system er en samling af kirtler og organer, der producerer og regulerer hormoner i blodbanen for at kontrollere mange funktioner i kroppen. Dette system overlapper nervesystemet og det eksokrine system, og dets ansvar omfatter metabolisme, vækst og seksuel udvikling. De fleste dyr, der har avanceret fysiologi, såsom hvirveldyr og krebsdyr, har et endokrine system.

Hovedkirtlerne i det endokrine system er hypofysen, hypothalmus og pinealkirtlen i hjernen, skjoldbruskkirtlen og parathyroiderne i nakken, tymus, binyrerne og bugspytkirtlen i maven og gonaderne – enten æggestokke eller testikler – i Underlivet. I mindre grad er organer som hjerte, lunger og mave involveret i hormonforvaltning. Kirtlerne i en persons endokrine system styrer mange ting, f.eks. Når han eller hun falder i søvn, og når personen når sin voksne højde.

Hormoner, der er lavet i kroppens kirtler, fungerer ligesom beskeder. Ligesom med andre former for kommunikation skal den korrekte besked nå sit mål for at være effektiv. Af denne grund er visse hormoner designet til at ende op kun ved bestemte celler, kaldet målceller.

Når hormonet når den korrekte celle, linker den til en receptorplade, der informerer cellen om, hvad de skal gøre næste gang. For eksempel kan det blive sagt at begynde at gøre energi ud af sukker eller at udløse ægløsning. Hormonet vil imidlertid ikke interferere med en ikke-målcelle, og målcellen reagerer ikke på noget andet kemisk stof end dets særlige hormon. Fra begyndelsen af ​​2012 forstod videnskabsmænd ikke helt de roller, der var for alle hormoner, men de vidste, at hormoner er vigtige for at opretholde homeostase – en sund afbalanceret tilstand i kroppen.

De hormoner, der produceres af disse kirtler er alt for mange og komplicerede at liste. For eksempel kaldes hypofysen ofte hovedkirtlen, fordi den styrer funktionen af ​​andre medlemmer af det endokrine system. Pinealkirtlerne gør melatonin, som regulerer folks sovende cyklus. Bukspyttkjertlen producerer insulin, som styrer, hvor meget sukker holdes i omløb i blodbanen.

Det endokrine system kan betragtes som det system, der bestemmer kroppens cyklusser, såsom reproduktive cyklusser, søvncykler og ernæringscykluser. Mennesker behøver ikke at spise med perfekt mellemrum for at have en konstant forsyning af energi, og de har heller ikke de samme frugtbarhedsniveauer i hele deres liv. Det endokrine system regulerer disse cyklusser for at sikre, at kroppen har den rette mængde energi og de rette frugtbarhedsniveauer. Det er også ansvarlig for langsigtet udvikling som knogletilvækst og kortsigtede cyklusfaser som sult.