Hvad er emfysemets effekt på hjertet?

Emphysema begrænser patientens evne til at få den nødvendige mængde ilt gennem lungerne. Selv om dette har en umiddelbar indvirkning på patientens livskvalitet, kan emfysem også have langsigtede og livstruende virkninger på andre organer i kroppen, specielt hjertet. Effekten af ​​emfysem på hjertet kan omfatte forhøjet blodtryk, hjerteforstørrelse og hjertesvigt.

De små luftsække i lungen er kendt som alveoler. Ved indånding kommer luft ind i lungerne og passerer gennem bronchialtræet i alveolerne og får alveolerne til at ekspandere. Oxygenmolekyler overføres til røde blodlegemer, og fortsætter for at forsyne resten af ​​kroppen med det nødvendige iltet blod. Kuldioxiden overføres til alveolerne, så den kan udåndes.

Med emfysem bliver alveolerne beskadiget, betændt og taber elasticitet. Denne skade forårsager, at iltindholdet i blod reduceres, og det gør det sværere at både udvise luft ud af lungerne og indånde ny luft. Det fører også til en række almindelige emfysem symptomer og skadelige virkninger af emfysem på hjertet.

Symptomer på emfysem omfatter åndenød, hvæsenhed, træthed og kronisk hoste. Effekter på hjertet er blandt de associerede komplikationer af emfysem. Dette skyldes, at hjertet er afhængigt af passende niveauer af godt iltet blod for korrekt funktion.

Når emfysem bliver mere alvorlig, begynder lungens arterier at indsnævre, hvilket gør det svært for blodet at flyde med den rette hastighed. På grund af dette skal hjertet pumpe hårdere for at skubbe den nødvendige mængde blod gennem arterierne. Dette vil øge blodtrykket i arterierne, hvilket fører til lungerne og resultere i en tilstand kendt som pulmonal hypertension. Hypertension kan føre til en udvidelse af hjertemusklen, kendt som hypertrofi.

Emphysema kan i sidste ende føre til kronisk obstruktiv lungesygdom (COPD), som ofte er dødelig. Den førende årsag til emfysem er rygning. Genetik, aldring og proteinmangel kan også øge risikoen for at udvikle emfysem for både rygere og ikke-rygere. Andre mulige årsager omfatter stofbrug, immundefekter og sygdomme relateret til bindevævet, såsom Marfan syndrom.

Hjertesvigt bliver en reel bekymring, når man ser på effekterne af emfysem på hjertet. Som iltniveauet i blodet forringes begynder hjertet at svigte under den ekstra stress. Over tid vil dette resultere i opbygning af væsker i kroppen og muligvis behovet for udtjente pleje og ledelse, der repræsenterer endnu en påvirkning af emfysem på hjertet og kroppen.