Hvad er forskellen mellem atrium og ventrikler?

Der er et par primære forskelle mellem atria og ventrikler. Hjertet har fire kamre. Atria udgør de øverste kamre i hjertet, mens ventrikler udgør bundkamrene. Dette betyder at der er atrium og ventrikel på både højre og venstre side af hjertet. Den højre del af hjertet modtager uoxygeniseret (urent) blod og sender det fra ventrikler til atria. Atria er små hulrum, hvorimod ventriklerne har tendens til at være større hulrum.

Atrierne har relativt tynde vægge, men er tilstrækkeligt tyk til at betjene deres funktion, som indeholder og bærer blod. Det højre atrium modtager gammelt blod, hvis ilt er blevet fordelt på kroppens væv i bytte for CO 2 og andre vævsaffaldsmaterialer. Blodet fra overkroppen leveres fra den overlegne venahule, mens den ringere venahule leverer det rigtige atrium med blod fra underkroppen. Det venstre atrium modtager filtreret, oprenset blod fra lungerne gennem lungerne.

Evnen til at pumpe blod er en anden forskel mellem atrium og ventrikel. Ventriklerne har tykke vægge, som hjælper dem med at indgå kontrakt og pumper blod ind og ud af hjertet. Den højre ventrikel modtager det deoxygenerede blod fra højre atrium og pumper det ind i lungerne til rensning. Venstre ventrikel modtager det rene blod fra venstre atrium og pumper det ind i aorta, som er den største arterie i kroppen. Aorta bærer derefter blodet til resten af ​​kroppen.

En anden forskel mellem atrium og ventrikler er de ventiler, de er knyttet til. Hjerteventiler fungerer som en slags forsegling, som åbner, når blod pumpes fra et område til det andet og lukker for at forhindre blodet i at lække bagud. Tricuspidventilen adskiller højre atrium fra højre ventrikel, som forsegler, når højre kammerkasse modtager blodet for at forhindre stænk tilbage i højre atrium. Lungeventilen åbner for at tillade højre ventrikel at pumpe blod ind i lungearterien. Mitral- eller bicuspidventilen adskiller det venstre atrium fra venstre ventrikel. Endelig tjener aortaklappen som en barriere mellem venstre ventrikel og aorta.