Hvad er kraftig motion?

Kraftig motion er normalt forstået som en form for fysisk aktivitet, der øger en persons hjertefrekvens og, vigtigere, holder det steget stabilt i en vedvarende periode, typisk mindst 15 minutter. Mange sundhedspersonale anbefaler, at folk træner rutinemæssigt regelmæssigt, ofte et par gange om ugen, men der er normalt ikke nogen streng formel at følge for at være sikker på, at træning rammer dette niveau. Der er dog et element af subjektivitet i alt dette, da træning, der er kraftig for en person, måske ikke er så hårdt for en anden. Meget afhænger af individuel træningsniveau, styrke og kropstype. Den uformelle “taletest”, hvor en person forsøger at fortsætte en samtale under udøvelsen, kan være en måling. Denne test siger, at en person, der nemt kan snakke omtale, nok ikke udøver kraftigt. Pulsmåling kan også give et indblik i, hvor svært en person arbejder.

Der er mange forskellige måder at udøve, og mange forskellige niveauer af træning. De fleste eksperter er enige om, at bevægelser af nogen art er gavnlige, men afhængigt af en persons mål kan visse typer være mere effektive end andre. Mennesker, der søger at forbedre deres generelle fitness, især dem, der forsøger at tabe sig, eller som træner for udholdenhedsbegivenheder som maraton eller svømme i langdistancen, forsøger normalt at indarbejde en vis mængde kraftig motion i hver dag.

Det mest kendetegnende ved denne slags øvelse er, at det for de fleste mennesker virkelig føles som arbejde. En rask tur eller afslappet jog kvalificerer normalt ikke. Det er ikke altid defineret af hastighed, selvom folk på dette træningsniveau har tendens til at bevæge sig hurtigere.

En persons kropstype og fitnessniveau spiller alle en rolle i niveauet og sværhedsgraden af ​​enhver øvelsesaktivitet, hvilket kan gøre det svært at fastsætte universelle retningslinjer. At gå op ad bakke, for eksempel, kan være energisk aktivitet for en person, men kan være moderat aktivitet for den næste. Den fællesnævner er, hvordan kroppen håndterer aktiviteten. Hvis kroppen reagerer ved at have en forhøjet hjertefrekvens med øget tung vejrtrækning, vil personen sandsynligvis udføre kraftig motion.

En af de nemmeste måder at bestemme træningsniveau på er at bruge den såkaldte “taletest”. Ifølge denne test kan en persons aktivitetsniveau bestemmes af niveauet og intensiteten, hvorpå personen kan tale, mens han udøver motion. Hvis emnet er i stand til at tale langt, anses det generelt for let til moderat aktivitet, hvis motivet kun er i stand til at tale et par ord imellem tunge vejrtrækninger, kan det nok antages at være energisk.

Det er ofte mere konkret at definere kraftig aktivitet ved en persons målte puls. Målpuls for træning i kategorien “kraftig” er typisk 85 til 95 procent af den maksimale hjertefrekvens. Maksimal hjertefrekvens bestemmes ved at tage en persons alder og trække den fra 220. For eksempel, hvis en person er 30 år gammel, vil den maksimale hjertefrekvens være 190 slag pr. Minut.

Mange sundhedseksperter, herunder rådgivere hos American Heart Association, anbefaler, at folk udfører kraftig motion i mindst 20 minutter om dagen i mindst tre dage om ugen. Ikke alene kan denne form for engagement forbedre generel sundhed og fitness, det kan også medføre en markant forbedring i udholdenhed. Ved at pumpe hurtigere modtager hjertet også en træning og kan forbedre kroppens blodcirkulationssystem.

Kørsel er en af ​​de letteste kraftfulde aktiviteter for mange mennesker, men det er på ingen måde den eneste mulighed. Svømning, kampsport og holdesport er alle eksempler på denne type forhøjede øvelse; dans og aerobic kan også kvalificere sig hvis de er lavet med tilstrækkelig intensitet. Rutiner kan gøres stadig vanskeligere, da kroppen bliver justeret til træningsniveauet, så det kan fortsætte med at være en gavnlig træning for kroppen og hjertet.

Overskridelse af målpulsen kan dog være farlig, og folk skal være opmærksomme på deres kroppe for at undgå skade. Enhver, der har svært ved at trække vejret under træning, bør nok stoppe, det samme gælder for mennesker, der føler sig svage eller udåndede. Der er sådan en ting som at skubbe for hårdt, og at udøve kroppen uden for sine grænser kan medføre en række negative konsekvenser.