Hvad er myokardiet?

Myokardiet er hjertets muskellag, der er ansvarlig for hjertets pumpeaktion, som leverer hele kroppen med blod. Myokardiet består af hjertemuskel, en type muskel i modsætning til enhver anden muskel i kroppen. Hjertemuskel kombinerer træk af skeletmuskel, som styrer frivillig kropsbevægelse og glat muskel, som styrer bevægelsen af ​​alle andre organer end hjertet.

Myokardiet er det midterste lag af hjertevæggen, det yderste lag er epikardiet, mens det innerste er endokardiet. Epicardiet består hovedsageligt af bindevæv og tjener til at beskytte hjertets indre strukturer. Endokardiet er et tyndt lag af epithelceller, der ligner det, der linjer indersiden af ​​blodkarrene.

Den hjertemuskel, der udgør denne struktur, er ufrivillig, som den glatte muskel i kroppens andre organer. Ufrivillig muskel er ikke under bevidst kontrol, og kontrasterer med frivillig skeletmuskulatur, som er knyttet til skeletet og bruges til bevægelse af skelettet som at gå og stå. Hjerte muskler er mere ens i struktur, dog til skeletmuskel end til glat muskel. Både hjertemuskulatur og skeletmuskulatur er strimmet, hvilket betyder, at muskelfibrene er arrangeret i parallelle bundter og har skiftende tykke og tynde proteinfilamenter. Striated muskel er bedre egnet til korte, intense sammentrækninger end glat muskel.

Mens skeletmuskelfibre er arrangeret i regelmæssige, ikke-forgreningsbundne bundter, myocardiumfibrens muskelfibre i uregelmæssige vinkler og forbindes til andre muskelceller ved krydsninger kaldet interkalerede skiver. De celler, der udgør hjertemuskulaturen kaldes hjerte myocytter eller kardiomyocytter. De adskiller sig også fra skeletmuskelceller, fordi de kræver ekstracellulært calcium, for at sammentrækningen kan finde sted.

Kontraktionerne i myokardiet er ansvarlige for at pumpe iltet blod gennem hele kroppen, hvilket giver kroppen ilt og andre næringsstoffer, der skal fungere korrekt. Hjertemusklen pumper også deoxygeneret blod ind i lungerne, så det kan iltes igen. Når blodet har leveret ilt gennem hele kroppen, vender deoxygeneret blod tilbage til hjertet, som igen pumper blodet ind i lungerne. Når blodet er genoxygeneret i lungerne, vender det tilbage til hjertet for at blive pumpet gennem hele kroppen igen. Som alle kroppens væv kræver myokardiet selv en blodforsyning for at fungere, koronararterierne forsyner hjertemusklen med blod.