Hvad er tibialnerven?

Den tibiale nerven er en gren af ​​den skiatic nerven, som begynder i nedre ryg og strækker sig til benene. En af dens funktioner er at formidle signaler relateret til bevægelse og sensation til underben og fødder. Nogle gange kan denne nerve lide skade på grund af en skade eller specifikke sundhedsforhold, og det kan føre til symptomer som nervesmerter og bevægelsesproblemer. Efter diagnosticering af den underliggende årsag til nervedysfunktionen vil lægen anbefale passende behandling for at lindre symptomer og forbedre patientens mobilitet.

Den tibiale nerven er et skæbne af den næseknude og kurerer benet langs knæleddet. Det inderverer eller giver nerveforbindelser til kalv- og underbenets muskler, der bruges i aktiviteter som at gå, stå, løbe og springe. Dernæst fortsætter den til anklen og derefter til foden, hvor den splitter til dannelse af mediale og laterale plantarner.

Normalt er tibialnerven omsluttet i et lag kaldet myelinskeden. Denne skede består af proteiner og fedtstoffer. Det letter hurtig overførsel af impulser gennem nervecellerne.

Da tibialnerven fører signaler involveret i følelse og bevægelse af ben og fod, kan skader på nerven påvirke disse funktioner. Nervesvigt anses for at være en type perifer neuropati. Nerven kan lide skade på grund af brud eller traume i knæ eller underben. I nogle tilfælde kan nerven blive udsat for tryk fra en tumor eller cyste i underbenet.

Tarsal tunnel syndrom, som er en plage af foden, kan skyldes kompression af tibialnerven placeret i et begrænset rum på den indre del af ankelen. Nogle gange kan nervens funktion blive påvirket på grund af visse sygdomme. For eksempel er diabetes en af ​​de lidelser, der kan forårsage nerveskader.

Skader kan også forekomme i myelinens myelinkappe eller i nervecellen. Skader på tibialnerven kan forringe impulsernes overførsel. Det kan forårsage smerte, følelsesløshed eller en prikkende fornemmelse i foden. Patienten kan opleve dårlighed i knæ- eller fodområdet og har problemer med at gå. Graden af ​​tab af bevægelse eller sensation afhænger af sværhedsgraden af ​​nerveskaden.

Typisk kan en læge udføre en fysisk undersøgelse, overveje symptomerne og opfordre til tests for at diagnosticere nerveskader. Lægen kan indikere behandling afhængig af årsagen til nervesvigt. Den foreskrevne behandling kan omfatte medicin for at lette nervesmerten. Nogle gange kan fysioterapi og arbejdsterapi rådes.

Personer, der oplever urinhastighed eller inkontinens, anbefales nogle gange tibial nervestimulationsbehandling. Typisk involverer denne procedure anvendelse af lavfrekvent elektrisk stimulering på tibialnerven omkring anklen, som igen giver impulser til et sæt nerver, som styrer blærefunktionen. Denne procedure kan udføres på lægenes kontor og kunne gavne dem med overaktiv blæreproblemer.