Hvad skal jeg forvente af håndledkirurgi?

Håndledkirurgi kan udføres for en lang række grunde. Det hjælper med at vide, hvad man kan forvente af kirurgi, før det sker, da man ved at vide, hvad der skal ske, lette stress og frygt omkring operationen. Fordi der er mange forskellige typer håndledkirurgi, bør patienterne tale med deres kirurger om specifikationerne for deres operation for at lære mere om, hvad der sker under og efter operationen. De bør sørge for opgaven om mulige komplikationer og resultater, og hvor længe efterbehandlingen vil være.

Så snart kirurgi anbefales, bliver patienten bedt om at gennemgå test for at bekræfte, at han eller han er en god kandidat til operation. Disse kan omfatte røntgenstråler af håndleddet, som kirurgen bruger til at udvikle en passende tilgang til operationen sammen med blodarbejde for at kontrollere eventuelle medicinske problemer. Patienten møder også kirurgen og anæstesiologen for at tale om, hvad der vil ske under operationen. Dette giver mulighed for at stille spørgsmål. Patienten bør også oplyse alle og alle medicin, der anvendes, da nogle kan være kontraindiceret til kirurgiske patienter. Blodfortyndere kan for eksempel forårsage komplikationer under operationen.

Når patienten er ryddet til operation, vil en aftale blive planlagt. Patienten bliver bedt om at afholde sig fra at spise eller drikke natten før, selvom nødvendige lægemidler fjernet af kirurgen kan tages med en lille slurk vand. Når patienten ankommer til hospitalet eller kirurgisk klinik, bliver han eller hun bedt om at fjerne alle smykker og skifte til et hospitalskjole. Patienterne opfordres normalt til at bade hjemme før de kommer ind, eller at bade på hospitalets faciliteter.

Efter påklædning til lejligheden gives patienten en mild beroligende middel, mens en intravenøs linje placeres for at give venøs adgang. Derefter kan patienten bringes ind i operationsrummet med det formål at fremkalde anæstesi, så operationen kan finde sted. I minimalt invasiv håndledkirurgi vil kirurgen bruge flere små snit til at indføre værktøjer og et kamera til at se operationen. Ved åben kirurgi vil der blive lavet et stort snit for at afsløre håndleddet.

Når operationen er afsluttet, bliver patienten vågnet og taget til genopretning. Under tilbagesøgning overvåges patienten for tegn på problemer. Smerteforvaltning er tilvejebragt, ofte i form af intravenøs medicinering, og patienten kan også gives intravenøse væsker. Patienterne bliver også ofte bedt om at udføre åndedrætsøvelser for at bekræfte, at deres lungefunktion ikke er svækket af anæstesi. Afhængig af arten af ​​operationen og patientens tilfælde kan patienten frigives efter en til to dage for at komme hjem.

Før udgivelsen gives patienterne typisk efterbehandlingsinstruktioner for at lære at pleje såret og forbindingen. Patienten kan have en støbt eller ekstern fikseringsanordning, som kræver særlig pleje. Patienten vil også få nogle medicin til at tage hjem og advarede om tegn på infektioner eller andre komplikationer af håndledsoperation, så patienten ved, hvornår det er hensigtsmæssigt at kontakte lægen for at rapportere problemer.

Rødme, hævelse, ekstrem smerte og foul ildelugtende udledninger omkring det kirurgiske område er alle årsager til bekymring efter håndledkirurgi. Ligeledes, hvis en patient udvikler vejrtrækningsproblemer, bliver feberagtig eller føler sig lette, bør en læge underrettes.