Hvad er behandlingen for en faldet blære?

Der er et par behandlingsmuligheder en person måtte have, når det kommer til at behandle en faldet blære, som typisk rammer kvindelige patienter. I nogle tilfælde er symptomerne på denne tilstand så mild, at en kvinde måske vælger at afvise behandling. Hvis symptomerne på denne tilstand er generende, kan en læge dog anbefale placeringen af ​​en enhed i vagina. Når en person har et alvorligt tilfælde af denne tilstand, er kirurgi ofte en mere pålidelig behandling. Derudover kan nogle læger anbefale at prøve elektrisk stimulering eller hormonbehandling for at hjælpe med at styrke de vitale muskler i bækkenbunden.

En af de mest almindelige behandlinger for en faldet blære er omtalt som en pessary. Dette er en medicinsk enhed, en læge placerer i en patients skede for at holde blæren på sit rette sted. Et pessarium forbliver dog ikke permanent på plads. I stedet er det normalt fjernet og rengøres periodisk. Med mange typer pessarier kan en patient selv tage sig af denne vedligeholdelse. I nogle tilfælde skal lægerne dog fjerne og rengøre enhederne til deres patienter.

Når en person har et alvorligt tilfælde af faldet blære, kan en læge anbefale kirurgi til behandling af det. I et sådant tilfælde bruger en kirurg ofte kirurgiske værktøjer til at få adgang til blæren gennem patientens vaginale væg. Kirurgen repositionerer derefter blæren og tager skridt til at sikre den på plads. Når han er sikret, arbejder han for at styrke det område, der er ansvarligt for at støtte blæren.

Elektrisk stimulering kan også vise sig nyttig til behandling af patienter, der har denne tilstand. Denne behandling retter sig mod muskler i vagina og bækken via prober, der er knyttet til dem. Elektriske strømmer leveres til disse muskler via proberne, hvilket har til følge, at de berørte muskler kontraheres. Tanken med denne type behandling er, at kontraherende disse muskler vil i sidste ende styrke dem, reducere virkningerne af faldet blære og forhindre yderligere bevægelse af organet.

Hormonbehandling er en anden mulighed for behandling. Typisk er denne behandling mest nyttig for kvinder, som er menopausale eller nærmer sig overgangsalderen. Ofte har kvinder i denne fase af livet tab af niveauer af hormonet østrogen, hvilket spiller en vigtig rolle for at holde vaginale muskler stærke og i god form. I sådanne kvinder kan østrogenbehandling hjælpe med at behandle faldne blæreforhold ved at styrke disse muskler igen.