Hvad er det epidurale rum?

Det epidurale rum er en del af rygsøjlen, der løber ned ad ryggen fra det område, hvor hvirvlerne møder kraniet helt til sidst. Det er af medicinsk interesse, fordi det er vant til at indføre visse lægemidler, såsom epiduraler anvendt til smertebehandling i underkroppen. Klinikere skal være i stand til at lokalisere det epidurale rum pålideligt, fordi der er risiko for at beskadige følsomme væv, når der placeres en nål i rygsøjlen.

Denne del af spinalanatomien består af området mellem dura materen, det hårde fibrøse væv, som omgiver rygmarven og cerebrospinalvæsken og foringen af ​​rygsøjlen. I forskellige mennesker kan størrelsen på det epidurale rum variere. Længden af ​​ryggen vokser dette rum og krymper sammen med rygmarven. I områder, hvor rygmarven er tyk, kan rummet være næsten ikke-eksisterende, fordi rygmarven fylder det meste af rygmarven.

Kroppen har et meget effektivt design, og det epidurale rum er langt fra tomt. Den indeholder fedt og blodkar sammen med nerve rødder, der forgrener sig ud fra rygmarven for at innervare forskellige områder af kroppen. Det giver en vis isolering for rygmarven og beskytter den mod skade, og dens holdbarhed gør det til et populært valg til administration af medicin, fordi det er svært at provokere betændelse eller dræbe celler i det epidurale rum.

Medicinsk billedstudier viser undertiden det epiduralareal, afhængigt af hvilken vinkel der anvendes til undersøgelsen og den vinkel, der anvendes til billeddannelsen. Det er også synligt under spinaloperationer, der involverer åbning af hvirvlerne for at få adgang til rygmarven. I situationer, hvor folk har kollapset eller glidede plader, kan rygmarv ikke have nok wiggle room, og det kan føre til klemte nerver og andre problemer.

Også kendt som ekstradural eller peridurale rum, kan denne del af rygsøjlen placeres af plejepersonale med palpation af rygsøjlen og omhyggelig placering af en nål. Nåle, der er specielt designet til brug i epiduralrummet, bruges ofte, fordi de er sikrere og mere pålidelige end andre typer nåle til injektioner på dette område. Klinikere skal være forsigtige for at undgå at punktere dura materen og indføre indholdet af sprøjten i selve rygmarven, en meget uønsket situation.