Hvad er forbindelsen mellem ægløsning og humørsvingninger?

Forbindelsen mellem ægløsning og humørsvingninger involverer typisk hormoner. Når en kvinde nærmer sig ægløsning, oplever hun en signifikant stigning i hormonet østrogen og ændrer niveauet af andre hormoner, hvilket ofte fører til humørsvingninger. Mange kvinder oplever positive humørsvingninger, herunder at føle sig mere levende og levende under ægløsning. Andre kan blive irritabel eller føle sig nervøse som følge af disse hormonændringer. Stadig andre kvinder mærker ikke nogen ændringer i deres humør under ægløsning.

En kvindes hormonniveauer forbliver ikke konstante gennem hele sin cyklus, og som følge heraf kan hun have symptomer – herunder betydelige ændringer i humør – der varierer på forskellige tidspunkter i sin cyklus. Mange mennesker er velbevidste om humørsvingninger, der kan forekomme i de dage eller uger, der fører til starten på en kvindes menstruationsperiode, og dette kaldes ofte præmenstruelt syndrom (PMS). En kvinde kan dog også mærke ændringer i hendes humør omkring det tidspunkt, hvor hendes krop frigiver et æg fra en af ​​hendes æggestokke i en proces, der betegnes som ægløsning, hvilket er forbindelsen mellem ægløsning og humørsvingninger.

Ligesom humørsvingninger før en menstruation er forårsaget af hormonelle udsving, er hormoner også grundlaget for forbindelsen mellem ægløsning og humørsvingninger. I perioden frem til ægløsning er der forskellige hormoner på arbejdspladsen. Follikelstimulerende hormon (FSH) stimulerer for eksempel udviklingen af ​​follikler, der huser en kvindes udvikling af æg, og luteiniserende hormon (LH) stimulerer en follikel til at frigive et modent æg under ægløsning. Progesteron er også på arbejde i løbet af den tid, der fører til ægløsning og tjener til at få livmoderfoder klar til mulig implantation af et æg. Østrogen kan dog betegnes som en drivkraft under ægløsning, og det er dette hormon, som ofte er ansvarlig for forholdet mellem ægløsning og humørsvingninger.

Når østrogenniveauer når et højt nok punkt, fører dette til en stigning i LH, hvilket igen stimulerer ægløsning. Stigningen i østrogen niveauer kan få en kvinde til at føle sig levende, ophidset og godt. Hun kan føle sig mere i stand i denne tid, samt mere ønskeligt og seksuelt. Forholdet mellem ægløsning og humørsvingninger er ikke altid positivt, dog med nogle kvinder i stedet at føle sig irritabel, nervøs eller endda deprimeret. Dette kan forekomme som kvindens naturlige reaktion eller som følge af hormonel ubalance.