Hvad er lårbenet?

Lårbenen er placeret inde i benet og giver muskler, der hjælper benet til at bøje og rette sig. Det giver også folk mulighed for at føle fornemmelser inden for låret og en del af underbenet. Når en person taber fornemmelse eller bevægelse i benet, lider han eller hun af lårets nerve dysfunktion.

Systemiske lidelser eller lidelser, som påvirker hele kroppen, kan resultere i skader på lårbenet. En person kan også lide skade på denne nerve, når han eller hun oplever direkte traumer til området. Langvarig nervekompression på grund af tilstedeværelsen af ​​en tumor kan ofte også medføre lungesygdom.

Andre situationer kan forstyrre den korrekte funktion af lårbenet. For eksempel kan denne særlige nerve blive beskadiget på grund af indsættelsen af ​​et kateter i lårbenet. En bækkenbrud eller en sygdom, der ødelægger nerverne, kan også påvirke lårbenen negativt.

Medicinske tilstande som polyarteritis nodosa eller diabetes mellitus kan forårsage skade på flere nerver, hvilket påvirker lårbenenes nerver. Abscesser og indre blødninger i bækkenet eller underlivet har også været kendt for at forårsage lårskaderne. Noget så simpelt som at ligge på ryggen med både lår og ben, der er bøjet, mens det undergår kirurgi eller en diagnostisk procedure, har medført en lindret nerve dysfunktion hos nogle patienter.

Symptomer på lårbenet nerve dysfunktion omfatter svaghed, prikken, brændende eller følelsesløshed i knæ eller ben. Mennesker med lårhindebetændelse kan føle at deres knæ spænder. De kan endda have problemer med at manøvrere op og ned ad trappen.

En lægeundersøgelse er nødvendig for at verificere, at lårbener er beskadiget. Lægen vil undersøge patienten for at se, om han eller hun har denne type nerveskade ved at undersøge nerver og muskler. Hvis en patient oplever svaghed i knæ eller hofte, når han forsøger at rette knæet eller bøje hofterne, kan han eller hun muligvis lide af beskadigede lårbener.

Læger kontrollerer ofte for at se, om patientens knæskiverefleks fungerer korrekt. Når lægen tester patientens knæreflekser, kan denne særlige refleks blive formindsket eller endog ikkeeksisterende. Prøveprøveundersøgelser kan omfatte magnetisk resonansbilleddannelse (MRI), elektromyografi (EMG) eller nuklearhastighedstest, som måler hvor hurtigt signaler går gennem nerverne. Blodprøver, røntgenbilleder, scanninger og andre tests, der er skræddersyet til en patients specifikke behov, kan også udføres.