Hvad er rectus abdominis?

The rectus abdominis er et par sæt tynde muskler, der løber lodret langs forkroppen eller forkanten af ​​menneskekroppen, fra bækkenet til brystbenet. De to lange muskler er forbundet med et bånd af væv og arbejder for at beskytte de indre organer i underlivet, samtidig med at brystet kan bøjes eller bøjes. Sammen udgør musklerne i rectus abdominis hvad der er omtalt som “six-pack” eller “washboard” abs.

Horisontalt er musklerne i rectus abdominis segmenteret i otte dele, adskilt af samme slags tæt væv kendt som fascia, som forbinder dem lodret. I sin øvre ende forbinder rectus abdominis til brystbenet mellem den femte, sjette og syvende ribben, nær bunden af ​​ribbenet. Ved sin nedre ende forbinder musklerne med pubisområdet på bekkenes forside.

Funktionelt er det i høj grad bøjningen af ​​disse muskler, der får en person til at sidde op fra en nedadgående stilling som rygkure. De er også afgørende sammen med de skrå muskler på siderne af underlivet i stabilisering af overkroppen, når den understøtter en belastning. Mavemusklerne er indesluttet i det, der kaldes rectuskaatheden, som hjælper dem med at bevare deres form og komprimere indholdet af underlivet.

På grund af den populære vægt på tonede abdominale muskler er der blevet opfundet en række træningsenheder, der forsøger at isolere rectus abdominis i et forsøg på at udvikle “six-pack”. For det meste har disse produkter imidlertid tvivlsom effekt. “Six-pack” -effekten overvejes i vid udstrækning af ernæringseksperter og fitnesseksperter at være mere et diætprodukt end abdomen-specifik styrketræning, da kun et tyndt lag fedt kan skjule selv de mest udviklede abdominale muskler. Forskere vurderer at det tager 250.000 crunches at brænde et pund fedt, hvilket gør det til en meget ineffektiv øvelse for at forbedre eller skabe “washboard” abs.

Som med alle muskler er rectus abdominis modtagelige for skade. Skader fra traumer eller over-anstrengelse kan variere fra milde stammer, der heler naturligt, til almindelig tårer i musklen, der kræver operation for at reparere. Sjældent kan bunden af ​​rectus abdominis løsne helt fra bækkenbenet, som også kræver kirurgi til reparation. Sådanne skader kan være besværlige og tage lang tid at helbrede, da det er svært at isolere og hvile bukemusklerne.