Hvad er terapeut-klient privilegium?

Therapist-Client Privilege er en fortrolighedsaftale mellem en mental sundhedsprofessor og en klient. De specifikke love og retningslinjer vedrørende aftalens grænser varierer fra region til region, og i bedste fald er der noget skumle. Therapist-Client Privileget er beregnet til at give patienten en vis grad af sikkerhed, så de vil føle sig sikre på at afsløre intime eller personlige detaljer til deres terapeut.

Mange steder har strenge regler for sundhedsarbejderes rettigheder og ansvar med hensyn til deres patients privatliv. Disse love sikrer, at patientens personoplysninger holdes under streng fortrolighed, undtagen under visse omstændigheder. Rygraden i privilegielovgivningen er at tilskynde til sandfærdighed hos patienter, som kan føle sig skamfulde eller flov, når de giver personlige oplysninger. Det er klart, at formålet med disse love er afgørende, som løgne har fortalt, at læger eller terapeuter kan hæmme korrekt behandling.

Der er grænser for terapeut-klient privilegium, specifikt vedrørende bevis for ulovlig aktivitet. Selv om lovene varierer fra sted til sted, er de fleste terapeuter juridisk forpligtet til at rapportere oplysninger om visse handlinger, såsom børnemisbrug eller selvmord. Manglende rapportering af sådanne oplysninger kan føre til tab af tilladelse til at praktisere såvel som mulige kriminelle gebyrer, så mental sundhedspersonale skal være meget opmærksomme på de særlige love i deres område. Ofte vil terapeuter skitsere deres juridiske ansvar over for deres kunder på deres første møde, så begge parter er opmærksomme på beskyttelsen af ​​personlige oplysninger, inden behandlingen begynder.

Der er mange ting, der er dækket af terapeut-klient privilegium, herunder nogle, der kan synes at være i et moralsk gråt område. For eksempel, hvis en terapeut har en klient, der driver udenretslige anliggender, er det information, som de generelt skal have tillid til. Hvis begge parter i ægteskabet er klienter til terapeuten, kan der nås en aftale i begyndelsen af ​​behandlingen, der gør det muligt for terapeuten at fortælle en ægtefælle, hvad den anden har sagt for at undgå interessekonflikter.

Therapist-Client privilegium kan være til gavn for både klienten og den professionelle, men det forbliver et forvirrende problem under mange omstændigheder. For eksempel, hvis en klient har truet vold, er nogle rådgivere tvunget til at afgøre, om spørgsmålet er seriøst nok til at indberette til myndighederne. Hvor love er skumle, bliver disse beslutninger ofte fra sag til sag, og kan være en stor kilde til stress for både klient og terapeut.

For det meste er terapeut-klient privilegium en måde at sikre sikkerhed og privatliv for en person, der søger hjælp. En stor tillid er påkrævet for en terapeut at kunne hjælpe klienter, og eksistensen af ​​love og retningslinjer vedrørende privatlivets fred er afgørende for at opbygge og opretholde tillidsfulde relationer. Mens nogle terapeut-klient privilegier love har desperat brug for præcisering, er systemet betragtes som nyttigt af mange patienter, terapeuter og eksperter.