Hvad er tremhedness?

Tremulousness ryster, ofte forårsaget af neurologiske problemer, stress eller medicin. Nogle patienter kan opleve isolerede og intermitterende rysten, mens andre kan udvikle helkroppens tremhed. En omhyggelig evaluering er nødvendig for at finde ud af, hvorfor patienten ryster og bestemme det bedste handlingsforløb for at håndtere problemet. Det er normalt et symptom på et underliggende medicinsk problem, og kontrollen af ​​årsagen kan afhjælpe eller reducere rystningen.

Nogle patienter oplever tristhed som reaktion på at forsøge at fuldføre en bestemt opgave, som at gå, mens andre ryster tilfældigt. Skakningen kan gøre det svært at gå, spise eller tale, fordi det forstyrrer normal funktion. Ældre voksne har en tendens til at være mere tilbøjelige, selv om det også kan begynde hos unge patienter.

En grund til at udvikle tremhed er et neurologisk problem, som kan være forårsaget af sygdom eller skade; hjerneskade og Parkinsons sygdom kan for eksempel både forårsage rystelse. Skader på hjernen kan være svært at behandle, men medicin kan hjælpe med at kontrollere rystningen. Patienter kan også overveje fysisk terapi til at hjælpe dem med at genvinde muskelkontrol og lære at udføre opgaver, selv når de er rystede. Sprogsprogspatologer kan hjælpe folk med at lære at spise og tale på trods af tremor.

Stress, angst og visse psykiske lidelser kan også forårsage tremhed, som det kan være traumer. En person, der lige har været i en alvorlig bilulykke, kan for eksempel ryste ukontrollabelt med frygt, lindring og andre følelser. Posttraumatisk stresslidelse kan være forbundet med tremhed hos nogle patienter, som kan opleve ryster i forbindelse med flashbacks. Personer, der har panikanfald, kan også opleve dette symptom.

Medikamenter har været kendt for at forårsage rystelser og rysten og kan blive fingeret som synderen i et patientinterview for at lære mere om hvornår og hvordan symptomet først udviklede sig. Skakningen kan løses, hvis medicinen er stoppet, eller det kan vedblive, nogle gange varig for livet, i tilfælde af visse psykiatriske medicin. Dette er en kendt risiko for nogle antipsykotika, for eksempel, og en vigtig overvejelse i ordineringspraksis.

Nogle gange er myoklonus, ufrivillig muskeltræning, forkert for tremødelighed. Hos disse patienter kan ruskning af tilfældige muskler skabe udseende af rystelse eller rystelse. Test kan vise, at problemet er forårsaget af misfiring muskler, ikke neurologiske problemer eller reaktioner på psykisk stress. Nøjagtig diagnose med hjernedannelse og muskelprøvning er vigtig, fordi det kan have indflydelse på den mest hensigtsmæssige behandling til patienten. En person med myoclonus har for eksempel ikke brug for medicin, der anvendes til behandling af Parkinsons relaterede rysten.