Hvad er tyndtarmen?

Tyndtarmen er et langt, snoet rør, der strækker sig fra den menneskelige mave til det sted, hvor det fastgøres til tyktarmen. Det er adskilt i tre forskellige dele: duodenum, jejunum og ileum. Duodenum er det første afsnit og er det sted hvor de fleste fordøjelser opstår. Det er også stedet, hvor galde og bugspytkirtelsaft udskilles i tarmen for at hjælpe med fordøjelsen. Jejunum og ileum er henholdsvis anden og tredje sektion.

Meget af den mad, en person spiser, fordøjes i tyndtarmen. Når der indtages mad, bevæger den sig ned i spiserøret og går ind i maven, hvor det er kæmmet og blandes med mavesaft. Fødevarer er delvist nedbrudt her, og den resulterende chyme flytter ind i tarmene. Mange næringsstoffer ekstraheres i denne del af tarmen og sendes til leveren via blodet til behandling. Fedtopløselige stoffer, såsom pesticid- og gødningsrester, cirkulerer kroppen via lymfevæske før de går til leveren til forarbejdning.

Tarmens overflade er også dækket i cirkulære folder, villi og microvilli. Disse strukturer arbejder for at forøge overfladen af ​​tarmene til absorption af næringsstoffer. Villi er fingerlignende fremskrivninger, der arbejder for at absorbere næringsstoffer i mad, og mikrovilli er hårlignende fremspring på villi, der arbejder for at afslutte nedbrydningen af ​​kulhydrater og proteiner. Villi og microvilli er flere talrige tættere på maven, end de er tættere på tyktarmen. Cirkulære folder er folder i tyndtarmen væg, der forårsager chyme til at spiral og sænke, så næringsstoffer kan absorberes mere effektivt.

Ved mange beregninger er tyndtarmen et af de længste organer i menneskekroppen. Denne del af tarmen er 1-1,6 inches bred (2,5-4 cm) og ca. 20 ft lang (6-7 m). Længden af ​​denne del af tarmen giver mulighed for et stort overfladeareal, så næringsstoffer kan absorberes. Overfladen er også øget ved hjælp af cirkulære folder, villi og microvilli – så meget som 600 gange, at det ville være uden dem. Nogle målinger sammenligner overfladearealet af denne del af tarmene til gulvpladsen i et gennemsnitligt to-etagers hus, ca. 2.152 kvadratmeter (200 kvadratmeter).