Hvad skal jeg gøre med en fast tampon?

At have en fast tampon kan være et pinligt problem. Det kan være muligt at fjerne tamponen selv, men det kan være nødvendigt med en tur til din læge. Læger har set dette problem mange gange før.

Der er flere måder, hvorpå en fast tampon kan ske. Du må glemme at du har en tampon i og derefter placere en anden. At have samleje uden først at fjerne din tampon kan få det til at blive fast. Tamponer kan også skifte under træning eller dagligdags aktiviteter, der dækker snoren.

Tamponen kan være i sin korrekte placering, men vil ikke komme ud, når strengen trækkes. Dette er normalt fordi det er for tørt, og det er den nemmeste situation at lave. Hvis det har været færre end otte timer siden du indsatte tamponen, skal du vente, indtil der er gået otte timer, og se om det kommer ud. Hvis det har været otte timer, prøv at blødgøre i et varmt bad for at fugte tamponen.

Det kan være muligt at fjerne en fast tampon selv. Sæt på toilettet eller en hævet overflade med dine knæ langt fra hinanden, og sæt en ren finger ind i din vagina. Du vil føle din livmoderhalsen, en let fast struktur med en indrykning i midten. Tamponer sættes ofte fast mellem livmoderhalsen og vaginalen. Hvis du kan mærke tamponen, kommer du ind med to fingre og forsøger at fælde tamponen mellem dem for at trække den ud.

Hvis du har en fast tampon, og du ikke kan fjerne det selv, skal du aftale med din læge. Han eller hun vil kunne fjerne den med en simpel in-office-procedure. Først vil et speculum indsættes, og lægen vil lede efter tamponen. Den er placeret, den fjernes med tang, som er lange pincet. Tamponer falder til tider fra hinanden, da de fjernes, og skal løftes ud med et instrument med en buet ende.

Mens det er pinligt at have en fast tampon, lad ikke din skamme holde dig fra at søge lægehjælp, hvis det er nødvendigt. At have en tampon i for længe kan føre til infektion. Hvis du oplever ildelugtende udledning, mavesmerter eller feber, skal du straks kontakte din sundhedsudbyder. Den mest almindelige infektion i denne situation er bakteriel vaginose, men en alvorlig infektion kaldet toksisk shock syndrom kan udvikle sig. Når tamponen er fjernet, skal du bruge puder for resten af ​​din periode.