Hvad er behandlingen for skjoldbruskkalceller?

Thyroid calcification behandles på forskellige måder, afhængigt af de typer af skjoldbruskkirtlen noduler forkalkningen har forårsaget. De fleste godartede knuder kræver ikke behandling, men skal nøje overvåges og testes. Nodler, der behøver behandling, kan kræve, at patienterne går gennem skjoldbruskkirtelhormonundertrykkelsesbehandling eller kirurgi.

Skjoldbruskkirtlen er en endokrin kirtel formet som en sommerfugl, der er placeret i nakken, omkring luftrøret og strubehovedet. Denne kirtel bruger jod absorberet fra fødeindtagelse for at skabe T3 og T4 hormoner. Disse to hormoner arbejder sammen med hormon calcitonin, der også produceres af skjoldbruskkirtlen, for at hjælpe med at regulere mængden af ​​calcium i blodet. Problemer med disse tre hormoner og niveauer vil føre til kalciumakkumuleringer.

Thyroid calcification refererer til en opbygning af calcium, der kan føre til udviklingen af ​​knuder i skjoldbruskkirtlen. Det hormon ubalance, der fører til knuder kan skyldes en mangel i jod, der kommer fra fødevarer eller tilstande, der forårsager en overproduktiv eller underaktiv skjoldbruskkirtlen. Nogle autoimmune lidelser, som Graves sygdom, kan også medføre skjoldbruskkirtlen.

Patienter med skjoldbruskkalcifikation mærker ikke altid symptomer med det samme. Også eventuelle symptomer kan ikke umiddelbart angive skjoldbruskkirtelhormonproblemer, såsom angst eller hjertearytmi. Det er normalt, når knuder udvikler sig hurtigt og bliver synlige eller kan mærkes under huden, at thyroidfunktionstest er givet for at kontrollere hormonniveauer.

Succesfuld behandling af skjoldbruskkræft er afhængig af typen af ​​knuder, der udvikler sig i skjoldbruskkirtlen. Nodler kan enten være godartede eller ondartede. Testning gennem vævsprøver hjælper lægerne med at diagnosticere typen af ​​knuder korrekt.

Efter diagnosen kan en patient med godartede skjoldbruskkalcifikationsnukler undergå skjoldbruskhormonundertrykkelsesbehandling, hvis hormoner er ubalancerede. Radioaktivt iod kan bruges til at krympe knuder og reducere besværlige symptomer. For knuder, der er ondartede, anbefales kirurgisk fjernelse efterfulgt af kemoterapi behandling. Kirurgisk fjernelse kan også være nødvendig for godartede knuder, der svækker patientens evne til at trække vejret eller sluge.

Thyroid calcification er ikke en almindelig forekommende tilstand. Selvom det kan forekomme hos en person af enhver alder med aktive skjoldbruskfunktioner, spiller alder en rolle i chancerne for forkalkning. Sandsynligheden for at udvikle skjoldbruskknude noduler stiger, når en person bliver ældre. Seniorer er mere tilbøjelige til at udvikle knuder end et barn. Børn kan udvikle denne tilstand i en ung alder, især når genetiske defekter eller underliggende tilstande påvirker skjoldbruskkirtelens funktioner.