Hvad er fordøjelseskanalen?

Fordøjelseskanalen er et langt rør i kroppen, der består af organer, der hjælper med fordøjelsen af ​​mad. De fleste voksne har en fordøjelseskanalen, der er omkring 30 fod (9,14 m) lang. Når en person spiser, bruger fødevaren dette rør til at rejse fra munden til spiserøret. Efter at have nået spiserøret, bevæger maden sig mod maven. Når det kommer til maven, fortsætter enzymerne med at nedbryde fødevaren.

Denne mad bevæger sig gennem tyndtarmen til tarmen, hvor fødevaren er fuldstændig fordøjet, og næringsstoffer absorberes. Enhver ufordøjet mad rejser til tyktarmen, hvor vand og salt fjernes fra det. Dette materiale transformeres derefter til et brunt fast materiale, der opbevares i endetarmen, så det kan udvises som afføring.

Fordøjelseskanalen, som er hovedkomponenten i fordøjelsessystemet, er en vigtig del af kroppen. Dette skyldes, at det omdanner mad til et materiale, som gør det lettere for kroppen at bruge til næring. Fordøjelsessystemet nedbryder mad i de mindste partikler, så de kan absorberes i blodstrømmen. Hvis fordøjelsessystemet ikke virker ordentligt, kan en person opleve kvalme, irritabel tarmsyndrom, en virus eller andre problemer, der relaterer til fordøjelsessystemet. Hvis de bliver ubehandlet, kan nogle fordøjelsessygdomme føre til døden.

Mennesker, der lider af irritabel tarmsyndrom, kan lide af smertefuld forstoppelse, hyppig diarré eller alternerende bouts af både forstoppelse og diarré. At skifte til en fiber med højt fedtindhold og lavt fedtindhold kan ofte hjælpe med at berolige disse symptomer. En læge vil ofte også ordinere medicin.

Andre mennesker, der oplever problemer med fordøjelseskanalen, kan være ramt af Crohns sygdom, proktitis eller colitis. Alle tre tilstande betragtes som inflammatorisk tarmsygdom. Både colitis og Crohns sygdom er præget af blodig diarré. En person med en af ​​de to sygdomme vil også opleve mavesmerter.

Nogen med proctitis vil normalt producere afføring, der indeholder blod. En proctitis lidelse vil have svært ved tarmbevægelser på trods af den hyppige trang til at gøre det. Ændringer i kost og opmærksomhed fra en læge er nødvendige for dem, der lider af nogen af ​​disse inflammatoriske tarmsygdomme.

En anden lidelse i fordøjelseskanalen er tarmpolypper, vækst der opstår i fordøjelseskanalen. Folk oplever normalt blødning fra endetarmen, når polypper er til stede. Det er vigtigt, at en læge fjerner polypper fra fordøjelseskanalen, da de antages at være de indledende stadier af tyktarmskræft.

Koloncancer, en af ​​de mest alvorlige forstyrrelser i fordøjelseskanalen, skal behandles af en læge så hurtigt som muligt. Behandling omfatter kirurgi for at fjerne kræften ud over strålings- og kemoterapibehandling. Symptomer på tyktarmskræft er mavesmerter, rektal blødning, et fald i sundhed, vægttab, nedsat appetit og træthed.