Hvad er patofysiologien af ​​pneumothorax?

En tilstand, der hedder pneumothorax, opstår normalt, når luft fylder pleurhulen. Dette er et rum dannet af en dobbeltmembran, pleuraen, som sidder mellem brystvæggen og lungerne, den er normalt fyldt med væske, så de to lag kan bevæge sig imod hinanden under vejrtrækning. Pneumothoraks patofysiologi involverer fyldning af pleurhulrummet med luft eller anden type gas. Tryk i området kan forstyrre lungefunktionen, og i nogle tilfælde kan organet falde sammen. Tilstanden kan forekomme spontant på grund af sygdom eller som følge af en skade.

Væv kan bryde spontant omkring lungerne, hvilket får gas til at flygte ind i rummet omkring dem. Denne patofysiologi af pneumothoraxen sker undertiden hos raske mennesker, typisk hos mænd fra 20 til 40 år. Det behøver ikke at forekomme på grund af sygdom eller traume. Andre spontane former for pneumothorax skyldes strukturelle forandringer forårsaget af sygdomme som emfysem. Alveoli, de strukturer, hvor ilt normalt kommer ind i blodet, kan blive beskadiget, og dette forårsager undertiden luft at flygte ind i brysthulen.

Det pleurale hulrum er undertiden sprængt under diagnostiske tests, såvel som når medicinske terapier udføres. Patienter med tuberkulose blev på én gang behandlet med induceret pneumothorax, mens lungesygdommen selv kan føre til opblussen af ​​luft i pluralrummet. Påvirkning af brystvæggen eller penetration af pleura lagene ved en genstand kan forårsage skade på brystet. Ofte implantater kirurger et rør ind i brystet for at dræne overskydende gas.

Tryk i pleurhulen på grund af fanget luft kan også forskyde andre strukturer, såsom lunger og hjerte. Kaldet pneumothorax, tilstanden skal generelt identificeres hurtigt, fordi det kan være livstruende. De fleste hospitaler og andre akutmedicinske faciliteter er parate til at genkende patofysiologien af ​​pneumothorax og behandle problemet, fordi tilstanden kan være så farlig.

Symptomer på pneumothorax omfatter ofte brystsmerter og hoste. En fysisk undersøgelse involverer typisk at søge en begrænsning af lungekspansion under indånding, såvel som karakteristiske lyde inde i brystet eller når man taler. Luftrøret eller luftrøret kan også skubbes væk fra den side, luften opbygger. Mange gange indebærer pneumothoraxen en lille lomme luft, der kan gå væk inden for to uger. Større lommer kræver ofte, at et rør indsættes, indtil lækagen stopper, eller der kan udføres større kirurgi for at løse problemet.