Hvad er termokoagulering?

Termokoagulering er en procedure, der forårsager lokaliseret vævsskade ved at udsætte vævet for elektrisk strøm, idet den nuværende skaber varme, som beskadiger individuelle celler i området af interesse. Væsentligst, ved termokoagulering koges cellerne med den nuværende, svækkende funktion og forårsager, at de dør. Der er en række applikationer til termokoagulering, lige fra kosmetisk kirurgi til behandling af tumorer. Denne procedure udføres af en læge, som har modtaget træning i, hvordan man kan udføre det sikkert og kan udføres på et hospital eller klinik, der har det rette udstyr.

Ved termokoagulering introduceres en lille mængde strøm til området af interesse. Strømmen er begrænset til en begrænset region og sikrer, at vævsskader forårsaget af termokoagulationsproceduren er begrænsede og under kontrol af den læge, der udfører proceduren. Proceduren er minimalt invasiv og kommer med få bivirkninger, hvilket gør det til et populært alternativ til andre muligheder. Anvendelsen af ​​kemikalier kan for eksempel resultere i mere generaliseret skade, hvis kemikalierne spredes ud over det område, hvor de anvendes.

I kosmetisk kirurgi anvendes termokoagulering almindeligt til behandling af trådåre eller edderkopper. Behandlingen fjerner rødmen i huden sammen med den tynde tracery af åre, der findes i ansigt eller ben hos mange ældre voksne, som nogle mennesker finder æstetisk ubehagelige. Termokoagulering bruges også til smertebehandling. I en termokoagulationsneurotomi afbrydes signaler fra specifikke nerver, således at patienten ikke længere vil opleve smerte. Denne procedure anvendes primært til behandling af rygsmerter, som ikke har reageret på andre behandlingsmetoder.

Termokoagulering kan også anvendes i en sympathektomi, hvor en sympatisk nerve afbrydes. Dette kan bruges til at behandle emner som ansigts rødme og svedige palmer. Risiko for sympathektomi indbefatter adskillelse af den forkerte nerve, hvilket fører til utilsigtet nerveskade, som kan hæmme andre fysiske funktioner og hæmme patientens livskvalitet. Nogle tumorer kan også behandles med termokoagulering, med proceduren at dræbe tumorceller, så de ikke kan reproducere.

Uanset hvad proceduren bruges til behandling behandler lægen omhyggeligt for at sikre, at eksponeringen for varme er tæt kontrolleret og ender i det rigtige målrettede område. Læger kan bruge tilbagemeldinger fra patienten til at bestemme placering, hvilket giver patienterne et lavt niveau af stimulering, som føles som en mild prikken for at bekræfte, at den anvendte sonde er placeret på den rigtige placering.