Hvad er wheatgrass?

Hvedegrass er et begreb, der anvendes til de unge Agropyronplanter, der er tæt relateret til hvede, men ligner et ret typisk græsgræs, når de er i tidlige stadier. Anlægget er mest kendt for sine sundhedsmæssige fordele, og er ofte knust i en saft til regelmæssigt forbrug.

Sundhedsfordelene ved hvedegræs er noget anfægtet, og det forekommer sandsynligt, at de i nogle tilfælde er overdrevne. Anlægget blev først kendt i Vesten i 1930’erne, da en mand ved navn Charles Schnabel begyndte at udnytte sine fordele. Han lavede en række ubegrundede påstande om planten, herunder påstanden om, at “15 pund hvedegræs svarer til 350 pund af de bedste grøntsager.” Denne erklæring fortsætter til i dag, selvom det ikke synes at være særlig sandt.

Selvom wheatgrass er højt i en række aminosyrer, indeholder enzymer, vitaminer, mineraler, chlorofyl og fibre også andre grøntsager i store mængder. Det giver fordele, især dens utroligt hurtige vækst, evne til at vokse i en række forhold og i små indendørs patches og lethed af juicing. Uanset om folk accepterer alle krav om hvedegræs, forekommer det at være ret sundt og nemt at forbruge.

Proponenter af hvedegræs hævder det har mange utrolige sundhedsmæssige fordele, herunder at hjælpe med at forebygge hjertesygdomme, diabetes og kræft. Det menes også at hjælpe med at fordøje fordøjelsen væsentligt, lindre forstoppelse og fungere som en stærk leverrensning. Stadig andre mener planten kan hjælpe med overgangsalderen, helbrede hårtab og filtrere tungmetaller fra blodet. Nogle eller alle disse påstande kan være sande, og der er mange anekdotiske beviser til støtte for mange af dem, men der har været meget få pålidelige videnskabelige undersøgelser af virkningerne.

Hvedegrass kan dyrkes ret nemt hjemme, hvilket er en del af sin enorme appel. Små lejligheder af græsset kan ofte købes hos købmandsforretninger eller sundhedsforretninger og kan tages hjem og høstes regelmæssigt med minimal vedligeholdelse. Lejlighederne skal opbevares i sollys og regelmæssigt vandes. Græsset skal høstes på ca. 8 tommer (20,32 cm). At nå tilstrækkelig højde tager omkring en uge, og en plot af græs, der er godt passet, kan vare i nogen tid.

Den daglige dosis wheatgrass afhænger af, hvilke resultater en person søger. De fleste drikker omkring 2 ounce (59 ml) juice en eller to gange om dagen til regelmæssig vedligeholdelse. Folk, der ønsker at gøre en dyb rensning eller afgiftning, kan tage en lidt større dosis fire gange om dagen. For de bedste resultater skal saften tages på tom mave og straks efterfølges med et mellemmålt måltid.