Hvad skal jeg gøre med krydsebitt?

Flåter er parasitære arachnider, der knytter sig til varmblodede dyr, såsom mennesker, for at fodre på deres blod. Når tæsken er færdig med at spise, løsner den og venter på et andet offer. Uheldigvis for dyr, der er bidt af flåter, kan tippebitt være irriterende og også potentielt livstruende. Den første ting at gøre med tippebitt er at undgå dem, men hvis det fejler, er der skridt, du kan tage for at reducere potentielle problemer.

Børste og skrubbe er de foretrukne miljøer for flåter. Mennesker kan få bid af ticks, mens de leger, vandrer eller arbejder, ligesom dyr. Mennesker bør bære lyse tøj, så de let kan se flåter på deres kroppe. Lange ærmer og bukser er også en god ide, som det er tucking bukser i støvler. Tick ​​repellent kan også bruges, selvom pas på børn og kæledyr. Børn bør bære tæthedsprodukter, der er specielt formuleret til dem, ligesom dyr, da nogle stoffer i humant krydsafvisende middel er giftige for dyr.

Efter et vandretur eller udendørs eventyr skal folk og dyr nøje kontrolleres for flåter og tegn på tigger. Når et kryds bidder, udskiller de stoffer gennem deres munddele, som kan forårsage irritation. Bitten virker ofte hævet, rødt eller på anden måde betændt. Det kan også være smertefuldt. Flåter kan være ret små, og de favoriserer håret og armhulerne, så få altid nogen til at tjekke dig for flåter. Hvis du finder bid, vask dem med sæbe og vand og tør dem med alkohol.

Hvis der findes en flåte på kroppen, skal du prøve at gemme den, hvis den har bidt dig. Hvis du finder et kryds, der er indlejret i din hud, skal du fjerne den med pincet, trække fast men støt lige ud uden at vride eller trække. Det er en god ide at bære latexhandsker, mens du fjerner et tæppe for at beskytte hænderne. Gem krydset, og vask tippebittet samt dine hænder i varmt sæbevand. En astringent som heksehassel kan lindre irritation forårsaget af bidene.

En række sundhedsmæssige problemer er forbundet med tærskelbid, herunder Lyme’s sygdom, cyster, tularemia, Rocky Mountain spotted feber og lammelse. Hvis symptomer på nogen af ​​disse sygdomme udvikler sig, søg lægehjælp straks, selvom du ikke har set eller mærket nogen flåter. Hold flåter, som du finder på din krop i op til to uger, da de kan hjælpe en læge med at identificere årsagen til et helbredsproblem. Hvis du har en krydsebetænkning omgivet af en rød ring, der ligner en bullseye, skal du besøge en læge, da dette er et symptom forbundet med Lyme’s sygdom.